traže izručenje

Jedan od najtraženijih američkih pedofila vodi tajni život u Londonu

sullivan pedofil (1)
Foto: Interpol
1/3
26.09.2011.
u 14:21

Američka savezna država Minnesota traži njegovo izručenje kako bi ga izveli pred lice pravde, a prijeti mu do 75 godina zatvora zbog zlostavljanja dviju 11-godišnjakinja i nezakonitog spolnog odnosa sa 14-godišnjakinjom.

Osuđeni zlostavljač djece, jedan od najtraženijih američkih kriminalaca, skriva se u Londonu i svim se snagama bori protiv izručenja domovini. Shean Sullivan (42) u Americi je "tražena roba" još od 1994. godine. Savezna država Minnesota traži njegovo izručenje kako bi ga izveli pred lice pravde, a prijeti mu do 75 godina zatvora zbog zlostavljanja dviju 11-godišnjakinja i nezakonitog spolnog odnosa sa 14-godišnjakinjom.

Do prije godinu dana mirno je živio u Irskoj, a nakon preseljenja u Englesku uhitila ga je londonska policija. U prosincu je pod jamčevinom izašao iz pritvora, uz mjere sigurnosti kao što su elektronička narukvica za praćenje i strogi nadzor.

I u Irskoj se morao suočiti s optužbama za zlostavljanje. Dobio je uvjetnu kaznu za seksualni napad na 12-godišnjakinju. U međuvremenu se oženio Irkinjom, a tek od 2007. nalazi se na Interpolovu popisu najtraženijih zločinaca.

Iako je sud još u veljači naredio da ga se izruči, Sullivan se žalio i time prolongirao izlazak pred lice pravde.

Amerikanci su u njegovu lociranju surađivali s vlastima u Irskoj, Španjolskoj, Švicarskoj i V. Britaniji.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije