Remek djelo

Je li otkrivena lokacija na kojoj je Da Vinci slikao Mona Lisu?

Mona Lisa
arhiva VL
10.01.2011.
u 13:23

Talijanska povjesničarka umjetnosti Carla Glori tvrdi da je, proučavajući pozadinu slavnog portreta, otkrila lokaciju na koju je Leonardo postavio svoj model - ispred mosta u Bobbiju

Od kako je zadivila svijet Mona Lisa, slavno djelo Leonarda da Vincija neprestaje "proizvoditi" teorije o svom postanku,.Najnovija u nizi, naravno, dolazi iz Italije i tvrdi da je pronađena geografske lokacija na kojoj je slavnu umejtnik slikao svoju damu misterioznog smješka. Talijanska povjesničarka umjetnosti Carla Glori tvrdi da je, proučavajući pozadinu slavnog portreta, otkrila lokaciju na koju je Leonardo  postavio svoj model. 

Ona naime tvrdi da je  most koji se nazire u  pozadini slike zapravo most koji je nekada postojao u  Bobbiju, selu u sjevernoj Italiji nedaleko pd Piacenze. Dapeče, tvrdi da ona se njena teorija nadovezuje na  nedavno otkriće njenog kolege Silvana Vincentija. On je naime kraje prošle godine objavio kako je u oku  Mona Lise uočio brojke 7 i 2, te da one znače 1472. godinu. A povijest kaže da je baš te godine velika poplava rijeke Trebbia uništila most u Bobbiju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KI
kitikat
22:35 23.01.2011.

e sdad mi je lakse zaspati kad sam i ovo saznao

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije