teorija istražitelja

Je li biciklist bio primarna meta masakra u francuskim Alpama?

francuska pokolj,alpe
Reuters/PIXSELL
17.09.2012.
u 13:01

Mollier je radio za Cezus, podružnicu Areva grupe koja se bavila obradom cirkonija, a 2007. u medijima je bila optužena za prodaju obogaćenog uranija Iranu

Je li obitelj Al-Hilli zaista bila primarna meta masakra? Da to možda nije bio biciklist. Detaljna pretraga mjesta ubojstva otkrit će pravu istinu. Za ubijenog biciklistu, Sylvaina Molliera (45), svi tvrde kako je bio uglađeni gospodin, a tko može garantirati da nije vodio dvostruki život, komentirao je nastavak istrage stravičnog masakra u francuskim Alpama glavni žandarmerijski istražitelj Benedict Vinnemann.

Mollier, biciklist za kojega se mislilo kako je bio kolateralna žrtva ubojice obitelji Al-Hilli i to samo zato što je svjedočio trostrukom ubojstvu, radio je za Cezus, podružnicu Areva grupe, kompanije specijalizirane za obradu cirkonija koji se koristi za izradu spremnika za nuklearno gorivo. Areva se 2007. morala boriti s optužbama medija kako je zanemarila sankcije UN-a i opskrbila Iran obogaćenim uranijem.

Ubijeni 45-godišnjak živio je u blizini mjesta ubojstva, a identificiran je tek kada je njegova partnerica koja mu je u lipnju rodila dijete, donosi Daily Mail, obavijestila policiju kako je otišao na vožnju biciklom i nije se vratio kući.

Usprkos željama njegove obitelji koja je htjela da bude kremiran, Mollierovo tijelo jučer je privremeno "sahranjeno" na tajnoj ceremoniji oko 18.30 sati kada je groblje zatvoreno. Policija će, pretpostavlja se, ponoviti obdukciju 45-godišnjakova tijela pa je zabranila kremiranje. Na pokopu se okupilo 30-ak ljudi.

Dvije sestre iz obitelji Al-Hilli, Zainab i Zeena vratile su se u Britaniju i nalaze se pod zaštitom londonske policije.

>>Britanski biciklist: Djevojčica je sva krvava teturala oko auta

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?