bosna i hercegovina

Jašarević: Napada će biti dok god Amerikanci ubijaju muslimane

'jasarevic'
03.12.2012.
u 16:25

Mladi napadač na veleposlanstvo SAD-a izrazio je kajanje zbog svih koje je uplašio

Ako me osude, to neće spriječiti nekog drugog da učini što i ja - rekao je danas na suđenju mladi islamist Mevlid Jašarević, jedan od sudionika terorističkog napada na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu u listopadu prošle godine. Jašarević, Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić optuženi su za organiziranje terorističke grupe u vezi s terorističkim djelom. Danas su izrečene završne riječi, a presuda se očekuje za četvrtak, piše Klix.ba.

Jašarević, koji se oko 45 minuta s kalašnjikovim u ruci šetao centrom Sarajeva, sve dok ga snajperisti nisu pogodili u nogu, rekao je da se kaje svaku osobu koja je tog dana bila uplašena, ali i istaknuo da će ovakvih napada biti dok god Amerikanci ubijaju muslimane. Rekao je kako Amerikanci koji ubijaju u Iraku izdaju knjige o svojim djelima, a nitko ih ne kažnjava za ubijanje 200 ljudi, niti netko od njih traži da se kaju za počinjeno.

Tužitelj Dubravko Čampara naglasio je kako je za organiziranje terorističke grupe zakonom predviđena najmanja kazna zatvora od pet godina, a za članstvo u terorističkoj grupi najmanje tri godine. Rekao je da su optuženi postupali sa direktnim umišljajem, da su bili svjesni te da su htjeli izvršiti ovo kazneno djelo. Podsjetio je da je Jašarević 28. listopada 2011. na zgradu veleposlanstva ispalio 105 metaka, pri čemu je ranjen jedan policajac. Jašarevićeva obrana tvrdi da on nije kriv za ranjavanje, iako dokazi govore da jest.

>> "Cilj napada bili su mi američki specijalci koji ubijaju u Iraku"

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

KR
krtica
18:56 03.12.2012.

Brada i izgled mu sve otkrivaju!

BU
Buranglez
22:04 03.12.2012.

jado umisljeni

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije