san mu se ostvario

Japanac (80) postao najstariji čovjek koji je osvojio Mt. Everest

Himalaja, Mount Everest (1)
Reuters/Pixsell
23.05.2013.
u 08:33

Yuichiro Miura popeo se na najviši vrh na Zemlji u četvrtak ujutro čime je oborio rekord.

80-godišnji Japanac oborio je rekord postavši najstariji čovjek koji se ikada popeo na najviši vrh na Zemlji - Mt. Everest. Yuichiro Miura popeo se na vrh Himalaje u četvrtak ujutro sa svojim sinom inače liječnikom Gotom, kazali su službenici iz baze Mt. Everesta, javlja CNN.

Miura je ovim pothvatom nadmašio jednog muškarca iz Nepala koji se popeo na najviši vrh svijeta 2008. kada mu je bilo 76 godina.

Japanac, koji je prije samo dvije godine slomio kuk zbog čega je i operiran, pripremao se tako što je hodao tri puta tjedno s 25-30 kilograma tereta na leđima.

- Još uvijek sam zdrav i jak. Mislim da imam dobre šansu doći do vrha Everesta, kazao je Miura ranije ovog mjeseca.

Najviši svjetski vrh visok 8.848 metara osvojio je i dva puta prije, 2003. godine kada mu je bilo 70 godina i 2008. kada mu je bilo 75.

- San mi je da se popeti se na Mt. Everest s ovoliko godina. Kada imate san, nikad ne odustajte. Snovi se ostvaruju- kazao je Miura kojemu se san ovaj put zaista i ostvario.

>> Uspon na vrh svijeta kao priča o borbi za mir

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije