'upola cijene'

Janukovič ucijenio Merkel: Pustit ćemo Timošenko za 7 milijardi $

Julia Timošenko (1)
Reuters/PIXSELL
16.08.2012.
u 13:53

Januković je navodno optužio šeficu oporbe za krađu 14 milijardi dolara i ponudio njezino puštanje "upola cijene"

Ukrajinske su vlasti stavile cijenu na slobodu Julije Timošenko. Oleh Ribačuk, aktivist i bivši šef ureda predsjednika, rekao je kako je ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič od njemačke kancelarke Angele Merkel zatražio 7 milijardi dolara u zamjenu za puštanje bivše premijerke iz zatvora, prenosi ruska agencija RIA Novosti. Janukovič je navodno optužio šeficu oporbe za krađu 14 milijardi dolara i ponudio njezino puštanje "upola cijene".

- Možda to nitko nije rekao javno, ali sam to više puta čuo iz različitih izvora - rekao je Ribačuk, dodajući da je jedan od tih izvora i savjetnik Angele Merkel. On mu je ispričao i da je njemačka kancelarka nakon ponude počela izbjegavati Janukoviča.

Ukrajinska vlada nije službeno komentirala ove navode.

Podsjetimo, Timošenko, jedna od heroina ukrajinske "Narančaste revolucije" iz 2004. godine, zatvorena je u listopadu prošle godine zbog zloupotrebe ovlasti jer je gurala sporazum s Rusijom oko plina. Suđenje su kao politički motivirano osudili i Rusija i zapadne zemlje, a Timošenko tvrdi da je u zatvoru zlostavljana zbog čega joj je bila potrebna i liječnička pomoć.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije