sud HDZ-a odlučio

Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a!

jadranka kosor (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/11
01.03.2013.
u 08:07

Kosor je rekla i da se konzultirala s Vladimirom Šeksom koji je tvorac ustava i statuta HDZ-a te da se i on složio s njenim primjedbama o Visokom časnom sudu.

Visoki časni sud donio je jednoglasnu odluku o izbacivanju Jadranke Kosor iz HDZ-a. Ova je odluka suda nepravomoćna te se Kosor ima pravo žaliti u roku od osam dana. O toj žalbi potom odlučuje Predsjedništvo stranke, nakon čega je odluka konačna.

Jadranka Kosor i njen odvjetnik Krunoslav Olujić napustili su saslušanje na Visokom časnom sudu HDZ-a naglasivši kako osporavaju njegov legitimitet. Naime, iznijeli su niz primjedbi na sastav i funkcioniranje Visokog časnog suda te dodali i da poziv za suđenje nije naslovljen na njeno ime nego na Andriju Mikulića, šefa zagrebačkog HDZ-a. Naglasili su i da gradski odbor zagrebačkog HDZ-a nije taj koji je mogao podnijeti tužbu protiv Kosor, a da dvoje članova vijeća Visokog časnog suda uopće ne mogu biti njegovi članovi.

No, sud nije prihvatio primjedbe Jadranke Kosor, nakon čega su ona i odvjetnik napustili suđenje, a sud je nastavio sa suđenjem bivšoj predsjednici stranke.

Na pitanje hoće li prihvatiti odluku suda, budući da osporava njegov legitimitet, Kosor je odgovorila:

– A što drugo mogu? Da prerežem žile? Vidjet ćemo što će biti dalje kad odluka bude donesena.

Kosor je rekla i da se konzultirala s Vladimirom Šeksom koji je tvorac ustava i statuta HDZ-a te da se i on složio s njenim primjedbama o Visokom časnom sudu.

>>Karamarko nakon presude J. Kosor: Vrijeme je za nove ljude

>>Jadranka Kosor: Ako me izbace iz stranke, mandat neću vratiti

>>Olujić: U HDZ-u vrijedi ona 'kadija te tuži, kadija ti sudi'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije