SMANJITI TROŠKOVE

Jačati kontrolu izdavanja bolovanja u HNŽ-u

ravnatelj
31.08.2013.
u 10:30

Osim bolovanja, jačat će se i kontrola izdavanja lijekova na recept. Očekuje se smanjenje troškova

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ nastavio je ranije započete aktivnosti na jačanju mehanizama kontrole bolovanja te propisivanja i izdavanja lijekova s liste lijekova Zavoda. Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ Rade Bošnjak zajedno s odjelom Kontrolinga i odjelom Pravnih i administrativnih poslova održao je radni sastanak s predstavnicima bolničkih zdravstvenih ustanova i liječnicima specijalistima užih grana medicine.

Predstavnici bolnica i nazočni liječnici upoznati su s ranije održanim sastankom i usvojenim zaključcima kao i s nalazima kontrole provedene od strane odjela Kontrolinga Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ. Stajalište direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ je da se u ovoj oblasti zajedničkim naporima mogu napraviti znatni pomaci jer novac kojim Zavod raspolaže je novac od kojega živi cijeli zdravstveni sustav i upravo zbog održivosti ovog sustava neophodno je racionalizirati potrošnju raspoloživih sredstava. Ovakav stav prihvaćen je od bolnica. (mk)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?