Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Jačati kontrolu izdavanja bolovanja u HNŽ-u

Osim bolovanja, jačat će se i kontrola izdavanja lijekova na recept. Očekuje se smanjenje troškova
31. kolovoza 2013. u 10:30 0 komentara 8 prikaza
ravnatelj

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ nastavio je ranije započete aktivnosti na jačanju mehanizama kontrole bolovanja te propisivanja i izdavanja lijekova s liste lijekova Zavoda. Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ Rade Bošnjak zajedno s odjelom Kontrolinga i odjelom Pravnih i administrativnih poslova održao je radni sastanak s predstavnicima bolničkih zdravstvenih ustanova i liječnicima specijalistima užih grana medicine.

Predstavnici bolnica i nazočni liječnici upoznati su s ranije održanim sastankom i usvojenim zaključcima kao i s nalazima kontrole provedene od strane odjela Kontrolinga Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ. Stajalište direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ je da se u ovoj oblasti zajedničkim naporima mogu napraviti znatni pomaci jer novac kojim Zavod raspolaže je novac od kojega živi cijeli zdravstveni sustav i upravo zbog održivosti ovog sustava neophodno je racionalizirati potrošnju raspoloživih sredstava. Ovakav stav prihvaćen je od bolnica. (mk)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.