ŠPIJUNSKI RAT

Izrael podmetao lažne dokumente kako bi brže mogao napasti Iran

mahmoud ahmadinejad,mahmud ahmadinedžad
AFP/PIXSELL
12.12.2012.
u 08:00

Associated Press objavio je iranski dijagram nuklearne eksplozije za koji znanstvenici kažu da je amaterski uradak

Zapadni diplomati gotovo su sigurni da je Izrael objavio neke od dokumenata koji navodno dokazuju da Iran radi na nuklearnoj bombi. Tako je prošloga tjedna Associated Press objavio iranski dijagram koji navodno pokazuje mehanizam nuklearne eksplozije, no znanstvenici koji su ga vidjeli kažu da je riječ o amaterskom uratku koji ne može nizašto poslužiti.

Kako je taj dijagram bio i dio dokumentacije istrage koju je o iranskom nuklearnom programu provodila Međunarodna agencija za nuklearnu energiju, dovodi se u pitanje i vjerodostojnost rada te agencije koja je prihvaćala podmetnute dokumente i na temelju njih izrađivala izvješća koja su međunarodnoj zajednici poslužila kao podloga za uvođenje sankcija protiv Irana. Izrael je podmetanjem dokumenata i njihovim puštanjem u javnost nastojao stvoriti što veći pritisak na međunarodnu zajednicu, a krajnji cilj bio je isposlovati odobrenje za napad.

>>'Oni koji gomilaju nuklearno oružje mentalno su retardirani'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?