Široki Brijeg

Izlazak u Europu je opet imperativ, naslov prvaka ako – ako...

Široki Brijeg
04.08.2012.
u 12:22

Bloudek vjeruje kako su njegovi nogometaši zaboravili eurošok

Glavna zadaća stručnog stožera Širokobriježana nakon šokantnog ispadanja iz Europe bila je povratak momčadi u normalno psihološko stanje:

-Ispadanje protiv St. Patrick’sa ostavilo je traga. Jasno je kako nismo opravdali očekivanja. Mislim kako su momci ipak sve uspjeli zaboraviti, radi se o iskusnim nogometašima. Čeka nas nova sezona, u kojoj su ciljevi visoki, glavni je novi izlazak u Europu. Sve iznad toga je veliki plus, kaže trener Marijan Bloudek, izbjegavši precizan odgovor hoće li Široki Brijeg jurišati na naslov prvaka Premijer lige BiH.

Slična su razmišljanja i klupskih čelnika. Ali, možda nešto znači podatak, da se novčana kazna koju su nogometaši s Pecare “fasovali” zbog blamaže protiv prosječnih Iraca, može prebrisati uz uvjet da Široki Brijeg osvoji naslov prvaka. Dakle, momci imaju prigodu začepiti rupu na poderanim džepovima... A čelnici kluba u više su navrata naglasili kako se Široki ljetos dobro i ciljano pojačao i da je momčad “barem dvadeset posto jača nego proljetos”:

-Pripreme za Europu i novu sezonu počele su još 18. lipnja. Europa je “odlepršala”, okrećemo se domaćoj pozornici. Na startu čeka nas Slavija, momčad koju je trener Vlado Čapljić proljetos izvukao iz provalije, a sada ima daleko više ciljeve. Nismo skautirali Slaviju, ali smo sigurni kako je nezgodna, organizirana i ambiciozna. Što se nas tiče, tražit ćemo pobjedu. Šilić će igrati, Ćorić se vraća na desno krilo, najbliži nastupu na desnom beku je Ljubić, tu je i D. Džidić... Ostajemo pri sustavu 4-2-3-1. Dvojba je tko će početi u napadu, podjednaki su izgledi Kordića i Roskama, tu je i Barišić. Ne možemo računati na ozlijeđene Landeku, Brekala i Bajana, vjerojatno i Bloudeka. Ostalo je valjda jasno - rekao je Bloudek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?