Čitluk

Izgrađena je crpna postaja u Međugorju

Čitluk
02.10.2013.
u 09:24

Načelnik općine Ivo Jerkić informirao je vijećnike na sjednici Općinskoga vijeća o realizaciji infrastrukturnih projekata u općini

Na sjednici Općinskog vijeća Čitluk vijećnici su razmatrali i usvojili nekoliko odluka i zaključaka. Nakon usvajanja dnevnog reda vijećnici su postavljali vijećnička pitanja. Pitanja su se odnosila na probleme prijevoza učenika, zatvaranje trgovine u prostorijama OŠ, stanje lokalne ceste Sutivan - Blatnica, zatim na stanje u požaru uništene zgrade Agroploda, problemima izdavanja dozvola taksistima itd. Među šest točaka dnevnog reda 10. sjednice Vijeća bila je i informacija o realizaciji infrastrukturnih objekata u općini, koju je vijećnicima podnio načelnik Ivo Jerkić. Posebice se osvrnuo na projekt izgradnje kanalizacijskog sustava za Međugorje i Bijakoviće koji se provodi u dvije faze. Kazao je kako se u prvoj fazi privode kraju radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda pokraj postojećeg čitlučkog pročistača u Potpolju, a već je završena i crpna postaja u Međugorju.

Infrastruktura

U drugoj fazi nužno je izgraditi glavni kolektor i tlačni cjevovod kojim će se potiskivati otpadne vode od crpne postaje u Međugorju do pročistača u Potpolju. Za izvođenje tih radova, vrijednih 1,900.000 KM, krajem kolovoza je raspisan natječaj pa je preostalo izabrati najpovoljniju od 17 prispjelih ponuda. Osvrćući se na projekte vezane uz prometnu infrastrukturu, Jerkić je govorio o planovima rekonstrukcije i izgradnje novih cesta na području čitlučke, ljubuške i čapljinske općine. S tim u svezi informirao je vijećnike o dosadašnjim aktivnostima i održanim sastancima s predstavnicima Ministarstva prometa i veza HNŽ-a i Javnog poduzeća Ceste FBiH koji se odnose na izgradnju i puštanje u promet čvorišta AC Zvirovići.

Ceste

Kazao je kako se u sklopu gradnje čvorišta Zvirovići planira izgradnja nove pristupne ceste od mosta na Lukoću u Miletini do spoja s regionalnom cestom Mostar - Čitluk - Ljubuški u Cernu. Informirao je i o dosadašnjim aktivnostima vezanim uz gradnju tri kružna toka na području općine Čitluk te naglasio i prijeku potrebu izgradnje buduće čitlučke obilaznice. Usvojen je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o upravnim pristojbama s tarifom, kojom je predviđeno da se za troškove inspekcijskog pečaćenja radnji bez radne dozvole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?