požar

Izgorjela središnja zgrada Olimpijskog centra Bjelolasica

bjelolasica pozar (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/16
25.01.2011.
u 06:59

Požar je buknuo u noći s ponedjeljka na utorak, a vatrogasci s ogulinskog područja još ga gase

Požar koji je zahvatio kotlovnicu središnje zgrade Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica i dalje nije ugašen iako se to uskoro očekuje. Vatrogascima, koji gase požar na temperaturi od -16 stupnjeva, dojavljeno je da je vatra buknula jutros u 2.50 sati. 

Požar gasi 65 vatrogasaca iz JVP Ogulin, JVP Karlovac i dobrovoljnih vatrogasnih društava s ogulinskog područja.

U požaru je izgorjela središnja zgrada olimpijskog centra u kojoj se nalaze kabineti dijela uprave, restoran, sauna i fitnes dvorana. Još nema procjene štete, a apartmanski dio HOC-a Bjelolasica, srećom, nije zahvaćen vatrom.

>>Skijaški Obrovac - Bjelolasici 130 milijuna kuna, a zjapi prazna

- Nakon gašenja požara obavit će se očevid kojim ćemo pokušati utvrditi uzroke nesreće - kaže Andreja Lenard, službenica za odnose s javnošću PU karlovačke.

- Ovo je katastrofa i velik udarac za HOC Bjelolasica. Ova velika nesreća dogodila se za razgovora s državom jer je HOC ušao u Vladin program oporavka gospodarstva kao jedno od najvećih kapitalnih ulaganja u turizmu. Restoran s kotlovnicom u potpunosti je izgorio i upitno je funkcioniranje HOC-a u dogledno vrijeme. Sada je pod upitnikom stotinjak radnih mjesta - kaže Nikola Magdić, gradonačelnik Ogulina.

Župan Karlovačke županije, a ujedno i predsjednik upravnog odbora HOC Bjelolasica Ivan Vučić trebao bi tijekom dana obići požarište, a gradonačelnik Magdić očekuje i dolazak ministra Radovana Fuchsa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije