SRAMOTNO

Izetbegović zločine Armije BiH nazvao - incidentima

bakir
Reuters/Pixsell
18.11.2010.
u 08:22

Isprika Bakira Izetbegovića ‘uprskana’ je izjavom kako Armija BiH nije imala organizirane zločine kao HVO ili VRS

- Za razliku od ostala dva naroda, bošnjački zločini koji su počinjeni pod slavnom zastavom Armije BiH, ponavljam slavnom, bili su sporadični incidenti - skraćeni je sažetak izjave koju je novoimenovani bošnjački član Predsjedništvu BiH Bakir Izetbegovića izrekao u inauguracijskom intervju danom za emisiju “60 minuta” FTV-a, koji je obavljen u uredu u kojem je sjedio i njegov otac Alija.

Isprika s pogreškom

Nesmotrena izjava Izetbegovića mlađeg, koji je na početku mandata dao javno obećanje da će s predstavnicima ostala dva naroda “graditi mostove, a ne ih rušiti”, pala je samo 15-ak dana nakon javne isprike za sve zločine Armija BiH koja je, zbog regionalnog publiciteta, (ne)namjerno odaslana preko gledane srbijanske RTV kuće B92. I baš kad su ga zbog eterske isprike počeli hvaliti međunarodni i domaći dužnosnici, a krenuli kritizirati bošnjačke udruge proistekle iz rata, angažirani probošnjački intelektualci i mediji, Izetbegović mlađi morao je sve to uprskati.

Zločin je zločin


Je li njegova najnovija nespretna teza o “slučajnim ratnim zločinima” plod pritiska bošnjačke javnosti, ili Bakir stvarno misli da se ubojstva tisuća civila i zarobljenika mogu podvesti pod abolistički nazivnik “incident”, pokazat će njegove praktične, a ne televizijske isprike. Ako Izetbegović želi biti bošnjački Willy Brandt, prvo treba pojasniti što je kao najbliži savjetnik svoga oca Alije, tijekom rata u BiH, konkretno učinio da se takvi zločini uopće ne dogode. Morat će, kao Ivo Josipović, ili Boris Tadić, izići iz svog ureda i javno se pokloniti na svim mjestima gdje su pripadnici Armije BiH počinili ratni zločin. Popis je, barem kad su u pitanju hrvatska stratišta, nažalost - povelik. Grabovica, Uzdol, Križančevo Selo, Bugojno, Buhine Kuće, Trusina... dovoljno su ilustrativan dokaz da se njegova teza o ratnim zločinima iz incidenta ne ponovi jer bi mu mandat bio opterećen političkim incidentima.

Ključne riječi

Komentara 4

PA
park
21:03 18.11.2010.

Ana 33 bi volila da se vrati Mate Boban , pa bi to bilo O.K ..... E pa malo morgen.....

AN
Ana33
08:55 18.11.2010.

Ilamista... Ostaje... ISLAMISTA! Kakve ima razlike između njega i Lagumdžije?! Nikakve... Ne daje \"ni pet para\" za ravnopravnost Hrvata u BiH! Kakav otac... Takav sin! Poznato?!

Avatar bucalo
bucalo
00:02 19.11.2010.

ma da samo tako misli bakir dobro bi bilo tako misli 1205 njegovi sljedbenika

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?