Posjet bolnici

Izaslanstvo Vlade HNŽ u posjetu mostarskim bolnicama

HNŽ
Foto: VL FOTO
1/3
05.02.2012.
u 20:04

Izaslanstvo, s predsjednikom Lasićem na čelu, na licu mjesta se informiralo o trenutačnoj situaciji u dvije mostarske bolnice

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) predvođeno predsjednikom Denisom Lasićem, posjetilo je danas u poslijepodnevnim satima Regionalni medicinski centar "Dr. Safet Mujić" i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Izaslanstvo, kojeg su pored predsjednika Lasića, činili ministri Amer Zagorčić, Suad Hasandedić, Mario Šulenta i Marinko Petrić, te pomoćnik ministra zdravstva Antonio Vujica, na licu mjesta su se informirali o trenutačnoj situaciji u dvije mostarske bolnice, priopćeno je iz županijske Vlade.

Dežurni liječnici i osoblje RMC Dr. Safet Mujić istaknuli su kako su, usprkos objektivnim teškoćama s kojima su suočeni, uspjeli organizirati neometan rad bolnice. Istaknuli su kako su svi pacijenti adekvatno zbrinuti, te da dežurnog medicinskog osoblja ima dovoljno, iako neki djelatnici već duže vremensko razdoblje rade bez odmora.

Pomoćnik ravnatelja SKB Mostar za tehničke poslove Tihomir Ćavar zahvalio je premijeru Lasiću i ministrima na posjetu, te ih je upoznao s trenutnim stanjem u bolnici, posebno kada se radi o opskrbi hranom i energentima. Iskoristio je prigodu da zahvali i svim građanima, posebno pripadnicima Hercegovačke gorske službe spašavanja, koji su jučer i danas pomogli oko raščišćavanju snijega i dopreme hrane pacijentima.

Predsjednik Lasić zahvalio je djelatnicima mostarskih bolnica na svemu što u ovakvim uvjetima čine radeći neprekidno i više smjena, te ih je upoznao s odlukama koje je Vlada na današnjoj zajedničkoj sjednici sa županijskim Stožerom civilne zaštite donijela, a koje se dijelom odnose i na rad medicinskih ustanova u HNŽ-u. Također, istaknuo je spremnost Vlade i svih njezinih članova da, u skladu s mogućnostima, pomognu medicinskim ustanovama u HNŽ-u kako bi i dalje mogli pružati adekvatnu medicinsku skrb svim pacijentima, stoji u priopćenju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?