Ljetne večeri

Ivo Pogorelić i Suzanne Vega na Zagrebačkim ljetnim večerima

ivo pogorelić u srpnju svira u klovićevim dvorima
arhiv vl
02.06.2011.
u 14:42

Zagrebačke ljetne večeri ove će godine ugostiti i američku kantautoricu Suzanne Vega, ali i pijanista Ivu Pogorelića. Festival počinje 5. srpnja recitalom Javora Bračića.

Koncertna direkcija Zagreb, u sjeni ujedinjavanja zagrebačkih glazbenih institucija, uspjela je za novu sezonu sačuvati svoj najstariji ciklus Svijet glazbe. Od 7. listopada do 8. svibnja pretplatnicima nude deset koncerata, sedam u pretplati i tri na dar, koje je omogućio Simfonijski orkestar HRT-a, apsolutno najčešći gost ciklusa. U veljači u goste dolazi Orchestre des Champs-Elysées, i to pod vodstvom istaknutog dirigenta koji je već gostovao u Zagrebu Philippea Herreweghea te violončelista Stevena Isserlisa. Tu su i recitali Monike Leskovar i Itamara Golana, nastup L’ Accademie Corale Stefano Tempia, orguljaški koncert s četiri domaća orguljaša te izvedba Lisztova oratorija “Christus”, kao i novi susret s pijanistom Pedjom Mužijevićem.

A već ovog ljeta Koncertna direkcija nastavlja i tradicionalne Zagrebačke ljetne večeri. Jedan od najatraktivnijih koncerata je gostovanje iz Splita s projektom Glazbeno vozilo i izvedbom Purcellove opere “Didona i Enej”. Riječ je o projektu koji je zaokupio splitske srednjoškolce, ali i studente Muzičke akademije u Zagrebu, koji će nastupiti pod ravnanjem Benjamina Bayla i u režiji Marice Grgurinović. S mladim je pjevačima radila i proslavljena mezzosopranistica Renata Pokupić, a producentica pohvalnog međunarodnog projekta je Maja Žarković. Zvijezde festivala su poznata američka kantautorica Suzanne Vega, koja na sceni Gradec nastupa već 6. srpnja. Festival završava recitalom proslavljenog pijanista Ive Pogorelića, koji nastupa u atriju Klovićevih dvora. Festival će 5. srpnja otvoriti još jedan hrvatski pijanist, Javor Bračić, a valja istaknuti i nastup Kazališta operete i mjuzikla iz Budimpešte.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?