SARAJEVO

Ivica Osim zbog bolova u grudima završio u bolnici

Ivica Osim
Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.05.2013.
u 14:08

"Njegovo stanje konstantno se prati, napravljeni su testovi, a rezultati će biti poznati naknadno'', izvijestili su iz bolnice

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš i trener Ivica Osim u utorak je zbog bolova u grudima smješten u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Njegovo stanje je stabilno i pod stalnim je liječničkim nadzorom.

''Ivica Osim je oko 10 sati primljen u Kliniku za srce zbog blažih bolova u predjelu  grudnog  koša. Njegovo stanje konstantno se prati, napravljeni su testovi, a rezultati će biti poznati naknadno'', kazala  je  Biljana Jandrić iz Kliničkog centra Unverziteta u Sarajevu.

Legendarni Švabo je, podsjećamo, u studenom 2007. godine doživio moždani udar, ali se uspješno oporavio i kasnije dao nemjerljiv doprinos u procesu ozdravljenja bosanskohercegovačkog nogometa.

Ivica Osim rođen je u Sarajevu 6. svibnja 1941. godine. Nogometnu karijeru započeo je u Željezničar gdje je i kao trener ostavio najdublji trag, a bio je i izbornik reprezentacije Jugoslavije. Posljednji trenerski angažman imao je na klupi reprezentacije Japana. Trenutno je  predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanje u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije