Za zaobilaženje kolca s nedopuštene strane plaća se i novčana kazna

Ivica može biti i kažnjen s 1000 CHF

Ivica Kostelić (1)
Slavko Midžor/Pixsell
07.03.2011.
u 09:14

Kazne za takav prekršaj kreću se između 500 i 1000 švicarskih franaka, no u našem taboru smatraju da je Ivica već dovoljno kažnjen.

Bez obzira na to što im je već neosvajanje bodova najveća kazna, Jean-Baptiste Grange i Ivica Kostelić mogli bi biti i novčano kažnjeni zbog toga što su nastavili voziti nakon što su kolac zaobišli s nedopuštene strane. No, direktor reprezentacije Vedran Pavlek uvjeren je da do toga neće doći.

– Kažnjava se samo kada je 100 posto vidljivo da je skijaš svjestan pogreške. Nakon utrke direktor Svjetskog kupa Hujara ništa mi nije spomenuo pa vjerujem da Ivica neće biti kažnjen. Da je u pitanju vrlo mala pogreška govori i to što je Ivica, koji ima odličan osjećaj, nije svjestan. Inače, te su kazne do 999 franaka.

Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić uvjeren je da je Ivica sportaš koji bi sam odustao da je bio svjestan pogreške.

– Njemu bi i simbolična kazna zasmetala jer on je veliki sportaš koji to nikad ne bi napravio svjesno. Kod Grangea je haklanje bilo očitije. Kazne su između 500 i 1000 franaka, ovisno o odluci komisije.

Jučer je u Kranjskoj Gori bilo puno hrvatskih zastava. Jednom su ponosno mahali i navijači iz Splita koji su se predstavili transparentom "Naprid Ivica – Blankini fanovi". Kao da su htjeli poručiti da su i oni iznad spora o vrijednosti trenerskih dometa njihovih očeva.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije