DOJMOVI IZ LOŽE

Ivanković: Sad nije zrela situacija za smjenu izbornika

Hrvatska Belgija loža (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/9
12.10.2013.
u 09:41

Nitko u loži nije dao podršku izborniku, ali nije se ni izričito izjasnio za njegovu smjenu

Stanje je zapravo depresivno, čak nije bilo ni nekakve ljutnje na naše igrače, na izbornika Igora Štimca. Poraz od Belgije, po igri, pristupu i taktici potpuno zasluženo, izazvao je rezigniranost. Očekivali smo da inače na HNS-a nabrušeni ministar sporta Željko Jovanović kaže nešto o močvari, o lošem stručnom kadru, no on je pozvao na zajedništvo.

- Razočaravajuća utakmica za nas. Belgijski trener, igrači i navijači očitali su nam lekciju iz nogometa i ponašanja na stadionu. Treba ovo što se dogodilo zaboraviti, skupiti snage i glave i pobijediti u Škotskoj – kazao je Jovanović.

Stručnjaka na tribina nije bilo mnogo. Jedan od nekadašnjih reprezentativaca Stjepan Tomas podvukao je zasluženost pobjede Belgije, jer su "bili bolji, brži..." Ali o tome da je publika je tražila da Štimac ode...

- Publika je nezadovoljna i ima se pravo ljutiti, ali kad odemo u Brazil sve će se to promijeniti. Mijenjati izbornika? Ma ne, mislim da treba voditi dodatne kvalifikacije, Hrvatska je najbolja kad je najpotrebnije – kaže Tomas.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije želio puno pričati:

- Mi koji smo u nogometu, koji znamo uživati u pobjedi, isto tako trebamo znati živjeti i u porazu. Ništa se spektakularno nije dogodilo, play-off je tu.

Publika je vikala 'Igore odlazi', što na to kaže predsjednik?

- Ništa ne kažem, ne bih ništa više pričao, sutra ćemo razgovarati, hvala – nije se dao Šuker.

Da nema drame potvrdio je i izvršni predsjednik Saveza Damir Vrbanović:

- Nije bilo riječi ni o kakvoj smjeni, imamo dodatne kvalifikacije i nije se dogodilo ništa dramatično, izgubili jesmo, ali taj poraz nije promijenio našu poziciju.

Ni struka nije željela protiv izbornika, barem ne izravno.

- To što navijači traže odlazak izbornika je normalno nakon dva domaća poraza i igre u Beogradu, to je sudbina na s trenera. Kad izgubiš traži se ostavka. Treba se koncentrirati, vjerujem da Štimac to može, apsolutno sam protiv promjena, sada nije zrela situacija za takav potez – kazao je Branko Ivanković.

Štimcu su skandirali 'Igore, pederu', to se nije čulo još od 'Ćiro pederu', možda Štimac napravi nešto veliko kao Ćiro kad je već dobio isti 'epitet'.

- Ja ću biti zadnji koji će kritizirati izbornika. Zašto ne tražiš pravi razlog!? Znaš ga, ali ga nećeš reći! - viknuo je na novinara Ćiro i nastavio:

- Tko je pravi gazda našeg nogometa, taj je razlog (aludirao je Ćiro na Zdravka Mamića, nap.a.). Znate, nakon ovoga Štimac igrače ne može maziti, da ih se mobilizira, nije način da ih se tješi - veli Ćiro.

Bi li jedan od Ćirinih sinova, Marijan Vlak, za dodatne kvalifikacije promijenio izbornika?

- To je za mene preteško pitanje, jooj, pa ne bih ja o tome govorio – rekao je Vlak

A Zdravko Mamić, po Ćiri prvi gazda našeg nogometa, samo je odmahnuo prstom i odjurio. I to je nekakav odgovor.

>> Igore, stani pred zrcalo!

>> Modrić: Mi bismo rađe igrali u Splitu ili Osijeku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije