Nogomet

Ivan Peko nastupio za Dinamo, korektno odradio svoje minute

Ivan Peko
23.07.2012.
u 11:17

Karijeru 22-godišnjeg igrača u velikoj mjeri određivale su ozljede. Stjecajem okolnosti ovaj se ofanzivac može naći u kombinacijama za Ludogorets

Još prošlog je Božića Ivan Peko igrao mali nogomet na mostarskom Božićnom turniru, najjačem takvom natjecanju u cijeloj regiji koje se igra u zimskoj seriji turnira. Tamo je s momčadi “Vaske Benza” iz rodnog mu Ljutog Doca, osvojio prvo mjesto, a gledatelji su uz uvažavanje njegovih haklerskih vještina tada govorili kako mu treba još dosta stvari kako bi postao “igračina”.

Brojne ozljede

Ivan Peko karijeru je počeo u Ljutom Docu, nastavio ju je u omladinskim kategorijama Zrinjskog. U vrijeme kada je momčad vodio Blaž Slišković mladi se junior priključio pripremama. Ipak, došlo je do obrata i Peko je završio u Dinamu. Igrao je peko za juniore Zrinjskog, na pripreme prve momčadi Dinama poveo ga je Zvonimir Soldo, koji je u to vrijeme preuzeo prvu momčad, a mladog je krilnog napadača dobro poznavao. Peko je bljesnuo na tim pripremama u Turskoj. Ušao je na jednom susretu u igru u 65. minuti, zabio prekrasan pogodak u 66., a iz igre je zbog ozlijede izašao u 67. Upravo su česte ozljede puno puta određivale tijeke Pekine karijere. Kao posuđeni Dinamov nogometaš u Lokomotivi je ponekad pružao sjajna izdanja, ali bi se i često ozljeđivao.

Nova prigoda

Peko se trebao vratiti iz Lokomotive kako bi prošao pripreme s Dinamom. Na taj mu je način pružena još jedna prigoda. U prvoj utakmici koju je Dinamo igrao u novoj sezoni HNL-a, peko je dobio iznenadnu prigodu. U 31. minuti je morao zamijeniti Alispahića koji se teško ozlijedio. Peko je svoje minute odradio korektno. Zanimljivo, 22-godišnjaku to nije debi u službenim utakmicama za Dinamo, jer je prije pet godina, baš protiv Intera, ušao je u igru umjesto Marija Mandžukića i tada upisao prvi službeni nastup u tom klubu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije