Čolović u Zagrebu

Ivan Čolović u Zagrebu predstavlja knjigu "Za njima smo išli pevajući"

ivan čolović u zagrebu
arhiv vl
18.11.2011.
u 12:29

Ugledni etnolog i antropolog Ivan Čolović u Zagrebu će 24. studenog predstaviti knjigu "Za njima smo išli pevajući – junaci devedesetih". Knjigu je objavila naklada Pelago iz Zagreba.

“Za njima smo išli pevajući – junaci devedesetih” naziv je najnovije knjige beogradskog etnologa i antropologa te urednika prestižne “Biblioteke XX. vek” Ivana Čolovića koju je netom objavio zagrebački Pelago. Riječ je o knjizi koja se prodavala i na nedavno održanom Interliberu, a Čolović će je predstaviti i u Zagrebu i to 24. studenog u 19 sati u prostorijama Hrvatskog društva pisaca na Gornjem gradu. Na predstavljanju će uz autora govoriti urednica Katarina Luketić, ali i povjesničarka Dubravka Stojanović, autorica knjige “Noga u vratima” također objavljene u "Biblioteci XX. vek", u kojoj su objavljivani i hrvatski autori. Na predstavljanju u HDP-u bit će riječi i o četrdeset godina te biblioteke koja je uvijek izazivala i prijepore i poštovanje, a neki su joj naslovi bili čak i zabranjivani.

Čolović će i ove godine biti gost pulskog festivala knjige i autora. Tamo će 8. prosinca sudjelovati u predstavljanju knjige eseja i kronika Ivana Lovrenovića “Imela i stablo” koju je objavio u biblioteci koju pomno uređuje punih četrdeset godina. Na predstavljanju će uz autora govoriti i Miljenko Jergović, još jedan od autora koji je imao čast da mu se ime nađe u popisu autora “Biblioteke XX. vek”. Čolović je dobitnik Herderove nagrade, a njegove su poznate knjige “Književnost na groblju”, “Divlja književnost”, “Vreme ratnika”...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?