proslava

Ivan Barbarić prvi stogodišnjak u Žepču

Proslava
17.10.2013.
u 10:15

Ivan ima 7 djece, 16 unučadi te 19 praunučadi. Sa suprugom Katicom bio je u sretnom braku cijele 72 godine

U krugu obitelji, sinova i kćeri, unuka i praunuka, te mnogobrojne rodbine i prijatelja, Ivan Ivica Barbarić iz Žepča, proslavio je svoj stoti rođendan. Proslava je organizirana u Gradskoj kavani Doma kulture Žepče, a prvi stogodišnjak u općini Žepče bio je okružen mnogobrojnim prijateljima i najmlađim unucima i praunucima koji su mu donijeli najveću radost i osmijeh na lice. Odrecitirali su nekoliko recitacija i na kraju otpjevali rođendansku pjesmu. Uz ansambl Stare tambure slavljenik je i zapjevao nekoliko pjesama koje su obilježile njegovu mladost. Ivan Ivica Barbarić je rođen u Žepču 19. rujna 1913. godine. Odrastao je u višečlanoj obitelji sa sedmero braće i sestara, od oca Nike i majke Ivke. Djetinjstvo je proveo u Žepču u kome je pohađao Rimokatoličku narodnu osnovnu školu, koju su vodile časne sestre Milosrdnice.

Iako se zbog studija selio, ljubav prema rodnom Žepču nije nestala, održavao je veze svih naravi, a posebno sa svojom lijepom djevojkom Katarinom Katicom Treščec. Svoju vezu okrunili su brakom 28. svibnja 1939. godine u Žepču i otišli živjeti u Sombor.

U mirovinu je otišao 1. srpnja 1976. godine i uživa je i danas. U braku sa suprugom Katicom stekao je sedmero djece, te ima 16-ero unučadi te 19-ero praunučadi. Supruga Katica umrla je u travnju 2011. godine nakon 72 godine sretnog braka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?