DOM NARODA

Ispunjen zadnji uvjet za liberalizaciju viznog režima

parlament
VL FOTO
08.07.2010.
u 13:35

Izslanici u Domu naroda Federacije BiH usvojili izmjene krivičnog zakona F BiH

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je na današnjoj vanrednoj sjednici izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH.

Nakon kratke rasprave izaslanici u Domu naroda s 39 glasova za, četiri suzdržana i jednim glasom protiv usvojili su ove izmjene zakona, čime je ispunjen i posljednji uvjet iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za bh. građane.

Krivični zakon FBiH definicijama i odredbama usklađen je sada s Krivičnim zakonom BiH koji je već na snazi.

Većina izaslanika koji su se javili za raspravu bili su za hitno usvajanje ovog zakona.

Elvira Abdić - Jelenović, iz Kluba Hrvata u Domu naroda FBiH podsjetila je da izaslanici nisu bili ni obaviješteni o ovoj sjednici, a kamoli da su bili u situaciji da detaljno prouče zakon.

Dodala je kako ne vjeruje da će samo ove izmjene uticati na viznu liberalizaciju i kazala "nismo mi krivi što jedan od tri naroda ne može nigdje putovati".

Nakon toga izmjene su ipak usvojene, a predsjedavajući Doma naroda Stjepan Krešić zaključio je sjednicu i otvorio redovnu 31. sjednicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?