senzacija u Italiji

Ispod nekoliko slojeva boje otkrili mural Leonarda da Vincija!

leonardo da vinci
Screenshot Youtube
25.10.2013.
u 08:54

Mural prikazuje drveće, a nalazi se u tzv. sobi drveća u kojoj su se primali veleposlanici. Zanimljivo je da su neki njegovi dijelovi biliprekriveni s čak 17 slojeva boje!

Talijani itekako imaju razloga za slavlje jer su restauratori zaposleni na radovima u dvorcu Sforzesco u Milanu ispod nekoliko slojeva boje na jednom od zidova pronašli mural renesansnog genija Leonarda da Vincija!

Mural prikazuje drveće, a nalazi se u tzv. sobi drveća u kojoj su se primali veleposlanici, javlja Daily Mail.  Zanimljivo je da su neki njegovi dijelovi biliprekriveni s čak 17 slojeva boje!

Pretpostavlja se da ga je slavni umjetnik naslikao dok je u kasnom 15. stoljeću radio za milanskog vojvodu Ludovica il Moroa, piše La Gazetta del Mezzogiorno dok Times ističe kako tek treba otkriti je li ga umjetnik sam dovršio. Naime, tih su godina Francuzi osvojili Milano te zauzeli dvorac Sforzesco te ga koristili kao vojarnu.

>>Tajne Da Vincija: Bio je opsjednut ratovanjem i pisao zdesna nalijevo

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?