NOVE PRIJETNJE

Islamska zajednica optužila kršćane

\'unu 19.04.2009. Zagreb , Mazuranicev trg, reis-ul-ema Mustafa Ceric u sinagogi sa rabinom Da Don. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list\'
Antonio Bronić/Arhiva VL
03.01.2012.
u 09:34

Iako se ne spominju konkretni krimeni hrvatske politike izuzev povezivanja sa Srbima, posljednjih je dana vođena kampanja o ugroženosti Bošnjaka.

Vodstvo Islamske zajednice (IZ) u BiH optužilo je hrvatsku i srpsku politiku za urotu protiv Bošnjaka te da se nisu bitno promijenile ‘od miloševićevsko-tuđmanovskog dogovora o podjeli Bosne i Hercegovine bez Bošnjaka’ čime su reagirali na istup srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da se Zagreb i Beograd trebaju više pozabaviti zbivanjima u ovoj zemlji.

Domoljubi i agresori

“Radmanovićev poziv da Hrvatska i Srbija “povedu više računa” o Bosni i Hercegovini, bez i najmanjeg obzira na prava većinskog bošnjačkog naroda, izaziva kod Bošnjaka muslimana sumnju i strah od srpsko-hrvatske “brige” za Bosnu i Hercegovinu, jer svakom dobro obaviještenom promatraču je postalo jasno da se srpska i hrvatska politika ni po čemu tako dobro ne slažu kao po antiislamizmu, antibošnjaštvu i antibosanstvu”, priopćeno je iz Ureda za informiranje Islamske zajednice u BiH. 
Dodaje se da IZ u BiH ne želi generalizirati i minimizirati ulogu i doprinos domoljuba ‘Srba i Hrvata u obrani bosanskohercegovačkih interesa, ali je očito da se općenito gledano ni hrvatska ni srpska politika nije bitno promijenila od miloševićevsko-tuđmanovskog dogovora o podjeli Bosne i Hercegovine bez Bošnjaka’. 
“Miloševićevsko-tuđmanovska teza je još uvijek živa, a to je jednu trećinu muslimana Bošnjaka treba pokrstiti, jednu trećinu protjerati a jednu trećinu pobiti”, stoji u iznimno oštrom reagiranju Islamske zajednice u BiH.

Mobilizacija Bošnjaka

Pri tome su iz Islamske zajednice pozvali Bošnjake da je krajnje vrijeme da ‘se probude, opamete i shvate poruku akademika Alije Isakovića, a to je da smo mi Bošnjaci, uz Poljake jedini narod u Europi s dva susjeda koji mu dogovorno rade o glavi...’.

Islamska zajednica je kritizirala i dvije bošnjačke stranke SDP BiH i SDA koje su pristale na lošije pozicije u vlasti tvrdeći da se tako, kao i na Berlinskom kongresu, i ovoga puta dogodilo da su se pri uspostavi Vijeća ministara Hrvati borili za hrvatske interese, Srbi su se borili za srpske u skladu sa hrvatsko-srpskim dogovorom ‘dok se nitko istinski nije borio ni za bošnjačke ni za bosanske državne interese’. Bošnjačkim političarima su pak poručili da sjednu zajedno i rade u bošnjačkom i bosanskom interesu ‘te da im se jasno kaže da se izdaja nacionalnih i državnih interesa neće tolerirati’.

Ključne riječi

Komentara 11

MA
matador2012
13:46 03.01.2012.

tuce - ja sam napisao SVE OVE SENILNE ......., a ti ako se odmah palis na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi onda imas jedan veliki problem sa samim sobom.

GA
gafe
11:02 03.01.2012.

ovaj covjek je jos jednom po neznam koji put pokazo da ima pamet majmuna

TT
ttolic
12:19 03.01.2012.

Hoćemo li napokon imati državu u kojoj se vjerske zajednice neće miješati u političke procese? Neko treba reći ovoj budali koja je njegova uloga u društvu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?