Tragedija

Išao kod liječnika pa ga automobil usmrtio na cesti kod stajališta

Nesreća
22.01.2013.
u 10:27

Nesretni
 starac Stanko Milosavac poginuo u blizini obiteljske kuće

Stanko Milosavac (79) iz Mišinog Hana kod Banje Luke poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u blizini njegove obiteljske kuće.

Prema tvrdnjama očevidaca, starac je stradao oko 7 sati ujutro kada ga je udario “golf 2”, dok je prelazio cestu u namjeri da dođe do obližnjeg autobusnog stajališta.

Više detalja o nesreći jučer nisu znali ni u obitelji stradalog Stanka. U vidnom šoku i sa suzama u očima njegova kći Višnja Malić kazala je da je Stanko to jutro krenuo u Banju Luku na zakazanu kontrolu kod liječnika. Iz kuće je izišao prije sedam sati kako bi stigao na autobus, a sat do dva kasnije doznali su da je mrtav.

- Moju kćer je nazvala njena kolegica i pitala je gdje joj je djed. Kćer joj je rekla da je otišao na autobus, na što joj je ona kazala da je u blizini autobusnog stajališta u našem naselju poginuo neki stariji čovjek. Nakon toga, kćer je zvala djeda na mobitel, ali se nitko nije javljao. Nakon nekoliko poziva javio se neki muškarac i pitao nas za adresu kako bi došao do nas - ispričala je kroz suze Višnja Malić. Ona ističe da je njen otac bio vitalan i da je često prelazio cestu na mjestu gdje je stradao, tako da joj nije jasno kako se sve dogodilo. Neshvatljivo joj je, kaže ona, kako vozač nije uočio njenog oca jer je cesta ravna i vani nije bila magla. Njeno mišljenje dijele i drugi mještani, koji kažu da je u trenutku nesreće iza stradalog Stanka išla jedna mještanka s djetetom, koje je prizor potpuno šokirao. Šok je doživio i vozač “golfa” Ranko Račić iz Banje Luke, koji je nakon što je usmrtio starca izašao vani i jaukao na sav glas.

- Govorio je kako nije vidio čovjeka na cesti. Jedva smo ga smirili. Hitna je stigla pola sata kasnije, ali mu svakako nije bilo spasa - ispričao je mještanin, ogorčen zbog ove nesreće. Kaže da Stanko nije prva žrtva na ovom mjestu jer vozači zbog ravnice obično dodaju gas i ne gledaju na pješake. Iako se na spornom mjestu nalazi stajalište, nema pješačkog prijelaza, semafora ili bilo kakvog znaka koji bi upozorio vozače da uspore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?