Nakon 45 godina

Inter na vrhu Europe, Jose i Milito sve su uzeli Oliću i Van Gaalu

Bayern, Inter
AFP, Reuters
22.05.2010.
u 23:17

Bayern je pritiskao, ali nije uspio probiti Mourinhovu postavu pa je Inter zasluženo postao novi prvak Europe nakon dugih 45 godina čekanja

Ipak je slavio učenik, Jose Mourinho pobijedio je svog učitelja Louisa van Gaala i Inter je svakako postao najbolja momčad ove sezone. Naslovu prvaka Italije i kupu dodali su i treći trofej, najveći nakon 45 godina – Inter je prvak Europe.

Mourinho lukaviji

Nažalost, za naše nogometaše Ivicu Olića i Danijela Pranjića, za sve hrvatske navijače koji su potegnuli zbog Bayerna u Madrid, no Inter je uzeo naslov prvaka i nikako se ne može reći da ga nije i zaslužio.

terov trener Jose Mourinho opet će se s pravom šepiriti nadimkom "The Special One". Svoje je zvijezde složio u savršen mozaik, nadasve čvrst. Granitnu obranu složio je Bayernu, Cambiasso i Zanetti ispred savršene zadnje četvorke uvelike su razbijali sve ideje Bayerna. Iako je bavarska momčad krenula bolje od suparnika, nije bila previše opasna, u prvome dijelu imala je 66 posto posjeda lopte, ipak uzaludno. Tek je Olić nakon Robbenova proboja jednom zaprijetio. Sve ostalo završavalo je u bloku Intera. Doduše, kad je Maicon igrao rukom, sudac Webb ostao je miran, a mogao je mirne duše tada dosuditi i jedanaesterac za Bayern, ali procijenio je da je to bilo naguravanja igrača.

Tko strpljivo čeka, i dočeka, opet briljantna lopta Sneijdera, a Diego Milito uletio je u pravo vrijeme i matirao Butta. Peti je to pogodak Milita u ovoj sezoni Lige prvaka, čak 29. za Inter u svim ovosezonskim natjecanjima.

I tu se već počeo nazirati smjer utakmice. Mourinho je još malo učvrstio defenzivu, ali je znao složiti momčad koja će brzo kretati u kontranapade. Visoko postavljeni bokovi Bayerna ostavljali su na širokom prostoru Van Buytena i Demichelisa, a oni nisu mogli "pohvatati" Milita i Eto'oa pa i Sneijdera, koji je u 43. minuti mogao sve riješiti, bio je sam, no Butt je spasio Bayern. Bayer može žaliti za "zicerom" na otvaranju drugoga dijela. Olić je sve pokrenuo petom, na kraju je Müller bio sam kao duh, ali vratar Intera je obranio. Spašavao je svoju mrežu i kad je lopta išla u sam kut nakon Robbenova udarca. I bio je Bayern bolji, pokušavao, no teško je probijao čvrstu formaciju Intera. Kad bi je u rijetkim slučajevima i probio, njegovi igrači nisu znali iskoristiti te rijetke prilike.

Milito postao najbolji

A Inter je svoje znao iskoristiti. Od tri su dvije iskoristili igrači iz Milana. Taj Diego Milito ipak je Oliću uzeo naslov strijelaca najvažnijih pogodaka, a kada je zabio i drugi gol za Inter, bilo je jasno da će pehar podići Javier Zanetti, kapetan Intera, koji je sinoć igrao 700. utakmicu za Inter. Inter, koji je europski prvak nakon 45 godina čekanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije