KUBIKUS

Inspektorice se igrale na sreću, pa uhićene na radnom mjestu

kubikus
VL FOTO
10.12.2011.
u 10:26

U kockarnicama su godinama trajale ilegalne pokerske internet-igre

Anita Vrančić i Mirjana Jočić, inspektorice Uprave za igre na sreću RS-a, jučer su uhićene na radnom mjestu u nastavku akcije Kubikus, i to zbog sumnje u zloporabu službenog položaja.

Bile upoznate

Naime, istražitelji sumnjaju da su njih dvije bile upoznate s organiziranjem ilegalnog kockanja, ali da su to prešutjele, čime su se zapravo stale u zaštitu kockara koji su zgrnuli milijune maraka.

- Inspektorice su radile inspekcijske kontrole u pojedinim kockarnicama i kafićima u kojima su organizirane ilegalne internetske igre na sreću, odnosno “teksas holdem poker i tombole”. Sumnja se da su obje bile upoznate s ovim kriminalom, ali to nikome nisu prijavile, niti sankcionirale, a po zakonu su bile dužne to učiniti. Time su praktično stale u njihovu zaštitu i nije isključeno da su zbog toga nagrađene bogatim novčanim iznosima, odnosno da su primile mito - kažu istražitelji.

Ravnatelj ne zna

Osim ureda, pretreseni su i njihovi privatni stanovi. U akciji je prije dva dana uhićeno 13 osoba zbog sumnje da su organiziranjem nedopuštenih igara na sreću putem interneta, bez licencije i odobrenja Uprave za igre na sreću, oštetili proračun za milijunski iznos.

Policija je oduzela oko 270.000 maraka gotovog novca, pet skupocjenih vozila preliminarne vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računala. Za još jednim sumnjivcem se traga, a u akciji je oduzeto nekoliko servera koji su omogućavali umrežavanje računala. Ilegalna poker-igra trajala je nekoliko godina. Ravnatelj Uprave za igre na sreću Zdravko Miličević tvrdi da ne zna zbog čega su privedene inspektorice ove institucije.

- Detektirali smo taj problem, ali nismo osposobljeni istraživati ga. Imali smo sastanke s policijom i dostavili im određene informacije o eventualnim lokacijama na kojima se nalaze takvi računari preko koji se priređuju ilegalne igre na sreću. Međutim, ne znam zbog čega su inspektorice privedene - kaže Miličević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije