POČETAK SUĐENJA

Inspektor šuti, dok druga dvojica priznaju otmicu

Sudski čekič
18.08.2010.
u 08:02

Saslušanje dvaju svjedoka optužbe, maloljetne konobarice Lejle S. i gosta Josipa Biletića zvanog Ciclo

Čitanjem optužnice, uvodnih riječi te saslušanje dva svjedoka, maloljetna konobarice Lejle S. i gosta Josipa Biletića zvanog Ciclo, jučer je u Travniku počelo suđenje kriminalističkom inspektoru Nikici Varivodi (31), Adnanu Koloniću (25) zvanom Klik i Danijelu Lozančiću (24) zvanom Dado iz Novog Travnika koji su optuženi da su lanjskog 17. prosinca na podmukao način oteli i okrutno ubili Mladena Biljaku. Kako stoji u optužnici, odvezli su ga na lokalnu cestu, stavili mu vreću na glavu te ga tukli nogama, rukama i palicama do smrti. Inače, i dalje se nagađa što je motiv zločina, osveta automafije ili nešto posve drugo.

Svjedok Josip Biletić je naveo da se od školskih dana družio s Biljakom pa je i te kobne večeri sjedio s njim u novotravničkom kafiću Zagreb. Vidio je audi koji se pojavio ispred kafića i stao na mračnom dijelu parkinga.

- Mladen i ja smo sjedili za šankom. Vidjeli su to i Žarko kao i moja djevojka Lejla koja je sjedila s nama. Nakon desetak minuta Mladenu je prišao muškarac s kapom na glavi i imao je naočale. Vidio sam kada je pokazao policijsku značku, a Mladen je otišao za njim ispred kafića. Nakon nekoliko minuta isti audi je otišao, a Mladen se nije javljao na mobilni, koji je zvonio. Moja djevojka Lejla je rekla da je to Nikičino maslo i zvala ga na mobilni, ali ni on se nije javljao. Kasnije sam do znao da je Mladen ubijen. Na prepoznavanju sumnjivih osoba sam poznao osobu pod brojem 6 koji se s policijskom značkom predstavio kao inspektor i odveo Mladena. Ranije ga nisam poznavao – kazao je svjedok Biletić. Javnost je bila isključena za svjedočenja maloljetne Lejle S. Inače, optuženi Adnan Kolonić i Danijel Lozančić i jučer su u sudu izrekli da priznaju krivnju za protupravno oduzimanje slobode, ali ne i za ubojstvo. O tome će sud očitovati 2. rujna. Za ovo suđenje vlada veliko zanimanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije