Hrabrost na djelu

Inspektor skočio u rijeku pa spasio ženu od utapanja

Mladen
03.06.2013.
u 10:20

Šetao sa suprugom i djetetom pa iz vode izvukao 61-godišnjakinju

Inspektor CJS Mladen Vuković spasio je jučer život Dušanki Vračar (61) iz Banje Luke koja je pokušala izvršiti samoubojstvo skočivši u rijeku Vrbas. Nesretna žena je u vodu skočila oko 11.15 sati u blizini kafića “Klub 22” u naselju Obilićevo. Čim je ušla u vodu, potpuno se opustila i ubrzo počela tonuti. Srećom, sve je to vidio inspektor koji je sa suprugom i petomjesečnim djetetom šetao uz rijeku. Hrabri čovjek je bez dvojbe odmah uskočio u hladnu rijeku i ženu izvukao na obalu.

Na kamenu

- Prvo je ležala na kamenu. Čudno se ponašala i odjednom se prevrnula u Vrbas. Kao da je malo zaplivala kako bi došla do dublje vode, a onda se samo opustila i glava joj je počela tonuti - priča Vuković. On kaže da je to vidjelo stotinjak ljudi, ali da nitko uopće nije reagirao.

- Nije mi jasno da nitko drugi nije reagirao, a svi su šutke promatrali kako žena nestaje pod vodom. Skinuo sam odjeću i uskočio u Vrbas. Doplivao sam do žene, a onda je zgrabio i izvukao na obalu. Tek tada u pomoć mi je priskočilo nekoliko ljudi. Ništa nije govorila, bila je potpuno opuštena i kao da je već kolabirala. Puls joj bio jako slab i tek tad sam vidio da i na glavi ima ozljedu.

Nije prvi put

Teško je disala, pa sam je okrenuo na bok kako bi izbacila vodu, a ubrzo je stigla hitna pomoć koja je prevezla u bolnicu - zaključuje inspektor Vuković. Policija je na obali pronašla dokumente i osobne stvari Dušanke Vračar, a neslužbeno se moglo čuti da se ona ranije liječila na Psihijatriji. Čak je i jučer bila na kontroli i u povratku od liječnika odlučila si je oduzeti život. Navodno je to još nekoliko puta pokušavala. - Pacijentica je utopljena i zbrinuta na Odjelu intenzivne njege. Hemodinamski i respiratorno je stabilna, a o njenoj daljnoj sudbini će se tek odlučiti - rekao je liječnik Saša Dragić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije