Butmir

Inicijativa SAD i EU naljutila RS i Hrvate, traže više entitetskih prava

wikileaks
VL FOTO
11.09.2011.
u 12:01

Vlada Rusije tvrdi da je ova inicijativa SAD i EU naljutila RS i Hrvate, izazivajući ih da traže više entitetskih prava, dok Bošnjaci blokiraju ispunjavanje uvjeta

Vlada Rusije ne podržava butmirski paket reformi i tvrdi da je ova inicijativa SAD-a i EU-a naljutila RS i Hrvate, izazivajući ih da traže više entitetskih prava, dok Bošnjaci blokiraju ispunjavanje pet plus dva ciljeva i uvjeta, piše u depeši “Angažiranje Rusije u budućnosti BiH” američki veleposlanik u Rusiji John Barle.

Ova depeša američkoj administraciji poslana je iz Veleposlanstva SAD-a u Moskvi 15. veljače 2010., objavio je WikiLeaks, prenosi Glas Srpske. “Dok dužnosnici ruske vlade dijele naš cilj u vezi s BiH, odnosno da je stabilna i integrirana u Europu, oni istodobno sve više pozivaju na zatvaranje OHR-a, ocjenjujući da su entiteti skoro ispunili pet plus dva uvjeta koje je zadao PIC, navodi se u depeši.

Dodaje se da je Vlada Rusije suglasna da BiH trebaju ustavne reforme koje su u skladu s propalim “travanjskim paketom”, ali i da Rusija nije suglasna s tim da je neophodan vanjski pritisak. “Ruska vlada bi više voljela da ustavne promjene dođu na red poslije zatvaranja OHR-a”, napisao je američki diplomat iz Moskve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?