ADMINISTRACIJA

Imenovanje čelnika agencije zavisi od dogovora o koaliciji

rukovanje
arhiv VL
11.11.2010.
u 08:08

Zbog nedostatka kvoruma jučer nije održana sjednica Povjerenstva za izbor i praćenje rada agencije

Imenovanje čelnih ljudi i početak rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, krajnje je neizvjesno, što će najviše razljutiti europske dužnosnike u Bruxellesu.

Rang-lista

Iako je uspostava ovog tijela više puta istaknuta kao prioritetna obveza bh. vlasti, sam proces nailazi na stalne opstrukcije. Zbog nedostatka kvoruma jučer nije održana sjednica Povjerenstva za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije na kojoj je trebala biti utvrđena rang-lista kandidata za ravnatelja i zamjenike ravnatelja agencije. To je pretposljednji korak do potpune uspostave ove važne agencije. Povjerenstvo je prošlog tjedna obavilo intervju s 15 kandidata koji ispunjavaju uvjete utvrđene javnim natječajem za imenovanje čelnika agencije. Predsjedatelj povjerenstva Milorad Živković kazao je da su svi članovi ovog tijela dostavili ocjene, odnosno bodovanje kandidata s kojima je obavljen intervju. -Sada je stvar Tajništva koji će odraditi taj tehnički dio posla, bodovanje, a članovi povjerenstva će na sljedećoj sjednici samo verificirati tu rang-listu i uputiti ju Zastupničkom i Domu naroda, kazao je Živković.

Nacionalna raspodjela

Na rang listi će se naći imena svih kandidata koji ispunjavaju uvjete, a to su Blanka Benković, Izet Nizam, Zoran Đerić, Milanko Renovica, Sead Lisak, Radoje Badnjar, Jasmin Jaganjac, Sreto Pekić, Ramiz Huremagić, Dragan Slipac, Vukašin Crnjak, Ismail Sarić, Milan Krulj, Damir Veljo i Nermin Mrkaljević. Međutim, iako se iz Živkovićevih riječi da naslutiti kako je posao pri kraju, situacija je nešto drugačija. Još uvijek ne postoji dogovor o nacionalnoj raspodjeli čelnih pozicija u Agenciji. Usto, upitno je kada će se parlamentarni domovi uopće izjašnjavati o kandidatima, jer do uspostave Doma naroda najvjerojatnije će doći tek krajem ove ili početkom iduće godine. Čak i kada se to dogodi teško je vjerovati da će do glasovanja o kandidatima prije nego se postigne dogovor o novoj vladajućoj koaliciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?