sukob zajednica

Imam poginuo u eksploziji džamije u belgijskom Anderlechtu

Valentino Rossi
Foto: AFP
1/2
13.03.2012.
u 09:18

Imamu je liječnička pomoć pružena na mjestu nesreće, ali je podlegao ozljedama, a policija je uhitila osumnjičenika za napad

Imam džamije u belgijskom Anderlechtu podlegao je ozljedama zadobivenim u eksploziji benzinske bombe. Belgijska policija pretražuje džamiju, a gradonačelnik Anderlechta kazao je kako policija u pritvoru drži muškarca osumnjičenog za podmetanje bombe.

Imam je pronađen na dugom katu zgrade u kojoj se nalazi džamija i iako mu je na mjestu nesreće pružena liječnička pomoć preminuo je pred samom džamijom.

- Na žalost jedna osoba je umrla od udisanja otrovnih para. Osoba odgovorna za napad je uhićena - kazao je za Reuters Gaetan van Goidsenhoven, gradonačelnik Anderlechta.

Oko 500.000 Belgijanaca deklarira se muslimanima, a povremeni nasilni ispadi između zajednica nisu neuobičajeni, posebice u područjima kao što je Anderlecht.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?