Odbojka

Igračice na put uz dnevnice od 17 USD

\'04.09.2010,Osijek, - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci za zene,Hrvatska - Belgija. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL\'
Davor Javorovic/PIXSELL
27.10.2010.
u 14:44

Hrvatski olimpijski odbor platio je cijeli put i boravak za pet osoba koje nisu u kvoti Svjetskoga odbojkaškog saveza, među njima i Zdeslavu Baraču.

Hrvatske odbojkašice otputovale su jučer u Japan gdje u petak počinje Svjetsko prvenstvo. Hrvatskim odbojkašicama to će biti drugi nastup na svjetskim prvenstvima. Prvi put nastupile su 1998. godine, također u Japanu, gdje su Kirilova, Čebukina, Jelić, Osmokrović i ostale osvojile šesto mjesto.

Ostala jedna plavuša

– Nije realno očekivati da ponovimo taj uspjeh, ali bi nas za početak jako razveselio ulazak u drugi krug – rekao je Miroslav Aksentijević, izbornik reprezentacije.

Igračice su večer uoči puta dobile novu opremu.

– Dobile smo dresove u bijeloj, crvenoj i plavoj boji. Željela sam broj jedan, a dobila sam broj 12. Valjda su jedinicu čuvali za Natašu Osmokrović – rekla je Sena Ušić koja je svoju prepoznatljivu plavu kosu obojila u smeđu.

– To je posljedica oklade. Kladila sam se s pomoćnim trenerom Scavolinija, kluba u kojem igram. Rekla sam mu da će osvojimo li prvenstvo Italije morati obojiti kosu u platinastu. A da mu ne bude teško, ja ću svoju obojiti u smeđu. I dobila sam okladu – kazala je Sena.

Hoćete li ostati brineta?

– Da, baš mi se sviđa. Sada je u reprezentaciji ostala samo jedna plavuša, Sanja Popović – istaknula je Sena.

Igračice su ostale ugodno iznenađene kada im je rečeno da će dobiti dnevnice.

– Nikad do sada nismo dobile dnevnice kada smo bile s reprezentacijom – naglasila je Sena.

Dnevnice je osigurao Hrvatski olimpijski odbor, a iznose 17 američkih dolara po danu. HOO je platio kompletan put i boravak u Japanu za pet članova koji nisu ušli u kvotu Svjetskoga odbojkaškog saveza, koji plaća troškove igračicama i stručnom stožeru.

Grad lijepih dvoraca

Zanimljivo je da je među tih pet osoba i Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge, koja bi trebala u prosincu biti i službeno primljena pod okrilje HOO-a.

Naša reprezentacija igrat će u skupini C, u gradu Matsumotu.

– Kada sam igrala u Japanu, igrala sam i u toj dvorani. Prima 7000 gledatelja. Grad je jedan od ljepših u Japanu, s prekrasnim dvorcima, a ima oko 220 tisuća stanovnika – zaključila je Sena.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?