IVAN DODIG:

Iako je Đoković jedan od najboljih, neću se predati

\'27.07.2010., Umag - Teniski turnir Croatia Open, Medjunarodno prvenstvo Hrvatske u tenisu. Ivan Dodig (HRV). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
18.01.2011.
u 08:29

Pripremit ću se najbolje što mogu i pokušati odigrati svoj najbolji tenis, kazao je Dodig za drugo kolo

Ivan Dodig pobjednik je hrvatskog derbija u Melbourneu, Ivo Karlović pao je nakon pet setova (4:6, 6:3, 7:6 (5), 4:6, 4:6) i tri i pol sata provedena na terenu. Div sa Šalate postigao je čak 48 asova, no nije našao put do pobjede nad Međugorčaninom koji je na kraju iskoristio tri od čak 18 break-lopti.

Dug i težak meč


- Meč je bio jako težak, kao i svima koji igraju s Karlovićem. Mislim da su nijanse odlučile, a glavno je bilo što sam odigrao dobro kada sam dobio prilike na njegov servis, iako ih je bilo jako malo, kazao nam je Dodig po završetku meča s Ivom Karlovićem. Ivan danas ima slobodan dan.

- Fizički i nisam umoran, ali je mentalno bio jako težak meč, tako da će mi dan odmora dobro doći, kazao je Dodig koji je u dugom meču pokazao i psihičku stabilnost.

- To je najbitnije u ovakvim mečevima. Bio sam dobro spreman i znao sam što mogu očekivati. Primio sam 48 aseva, ali sam na kraju ipak našao put do pobjede što je najbitnije, kazao je Dodig. Ne igra se često protiv sunarodnjaka na Touru. Takvi su mečevi posebno iskustvo.

Dat ću sve od sebe


- Nismo ništa razgovarali nakon meča, jer smo završili jako kasno. Naravno da je bilo neobično s jedne strane jako teško kada znamo da jedan od nas sigurno ispada, govori nam 82. tenisač svijeta, kojega sutra čeka meč s Novakom Đokovićem, trećim igračem svijeta, koji je u tri seta bio bolji od Granollersa, pa je i puno odmorniji od Ivana. On i Dodig dosad su igrali jednom, u 1. kolu ATP turnira u Marseilleu 2008. slavio je Đoković.

- Pripremit ću se najbolje što mogu i pokušati odigrati svoj najbolji tenis pa ćemo vidjeti kako će biti. Naravno da igram s jednim od najboljih igrača svijeta, ali to ne znači da ću se predati, kazao je Dodig koji je već sada napravio veliki pomak u odnosu na prošlu godinu.

- Trudit ću se da iz svakoga meča izvučem nešto pozitivno, što će mi u budućnosti pomoći. I ove godine sam napravio dobar pomak u puno stvari, zaključio je Dodig.

Ivan Ljubičić je u dvanaestom nastupu u Melbourneu sedmi put prošao prvo kolo. Jučer se u tri seta obračunao s Australcem Peterom Luczakom - 6:3, 6:3, 7:6 (2), te će mu sljedeći suparnik biti Francuz Benoit Paire, 145. tenisač s ATP liste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?