PREBJEZI

HSP BiH napustio vijećnik u općini Posušje

Gradsko vijeće
VL
02.12.2010.
u 08:06

Ivan Tokić pristupio HSP-u HB i poručio jučer za govornicom u Posušju da ne želi biti dio stranke koja će biti oporba hrvatskom narodu

Nakon što je Hrvatsku stranku prava BiH (HSP) nakon izbora napustilo više uglednih članova stranke u Čapljini, kao i vijećnik u Općinskom vijeću Mario Čuljak, jučer je isto odlučio napraviti i vijećnik ove stranke Ivan Tokić iz Posušja. Stranačke organizacije kao i dužnosnici Mladeži HSP-a BiH pristupili su novosnovanoj Hrvatskoj stranci prava Herceg Bosne. Vijećnik Ivan Tokić jučer je na sjednici Općinskog vijeća objavio kako je izvijestio stranačka tijela o svojoj odluci te da svoj rad nastavlja u HSP-u HB-a.

“Obveza i dužnost mi je štititi ne samo dignitet i dostojanstvo pravaša nego i svog naroda”, naveo je Tokić. Objasnio je kako ne želi biti dio hrvatske stranke koja bi bila oporba svome narodu. 
“Na to nemam pravo. HSP BiH nije dobio potporu hrvatskog naroda za zastupanje ni na jednoj razini, a posebno ne ovako, i ja volju svog naroda poštujem. Žao mi je što vodstvu HSP-a to nije važno. Meni jeste, jer želim zadržati dostojanstvo i ponos”, istaknuo je vijećnik Tokić koji rad nastavlja u HSP-u Herceg Bosne. Nekoliko stranačkih organizacija izrazilo je neslaganje oko mogućnosti da HSP BiH samostalno sudjeluje u vlasti nasuprot više bošnjačkih stranaka. Valja međutim reći i kako je dopredsjednik HSP-a BiH Živko Budimir nagovijestio mogućnost sudjelovanja u vlasti s dva HDZ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?