SBŽ

Hrvatski zastupnici i branitelji zajedno idu u borbu za prava

\'Bosnian Croat youth wave flags in Mostar on March 17, 2011, during protest against systematic breaking of their constitutional rights through outvoting by Bosnian Muslim majority in Muslim-Croat Fed
AFP/PIXSELL
14.05.2011.
u 11:04

Branitelji i stranke zajedno planiraju jasan odgovor na izbacivanje Hrvata iz vlasti u SBŽ-u

U Travniku je održan zajednički sastanak predstavnika županijskih odbora HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i HSS-NHI-ja s predsjednicima udruga Domovinskog rata HVO-a HB Srednjobosanske županije o temi “Aktualna politička situacija u SBŽ-u nakon nelegalnog imenovanja Vlade SBŽ-a”. Razmijenjena su stajališta o trenutnoj aktualnoj političkoj situaciji u SBŽ nakon nelegalnog imenovanja Vlade i dogovoreni kratkoročni oblici i način ponašanja u novonastaloj situaciji.

Dogovor o prosvjedima

- Razgovarano je o mogućem organiziranju javnog prosvjednog skupa o čemu će se postići konačan dogovor idućeg tjedna nakon što svi sudionici sastanka razmotre tu mogućnost na svojim tijelima. Dogovoreno je i da sudionici sastanka razmotre i druge mjere i postupke za djelovanje u ovim okolnostima, što će također biti dogovoreno idućeg tjedna. Inače, legitimni hrvatski predstavnici su ovih dana žestoko reagirali na formiranje Vlade SBŽ-a bez stranaka koje su dobile većinsku potporu hrvatskoga biračkog tijela. - Bošnjačke stranke koje su nam učinile ovo u srednjoj Bosni, tjeraju nas da demokratskim putem tražimo sva moguća rješenja. A sada je pitanje, još uvijek bez jasnog odgovora, s kojim razlogom i s kojim ciljem se to čini, je li sve to planirano i organizirano - konstatirao je Anto Lozančić (HSS-NHI) dodavši da se “mi Hrvati osjećamo kao da živimo u Goraždanskoj ili Sarajevskoj županiji, a ne u Srednjobosanskoj gdje nas je, prema posljednjem popisu, bilo blizu 40 posto”.

Šutnja kao znak

Prema riječima aktualnog predsjednika županijske Skupštine Mirka Batinića, Hrvate najviše brine “mudra šutnja” međunarodnih institucija. “Ta šutnja je, zapravo, zeleno svjetlo za poništavanje volje hrvatskoga biračkog tijela”, kazao je Batinić istaknuvši nevjericu i razočaranje događajima u središnjoj Bosni. “Nećemo šutjeti, saviti kralježnicu, nego ćemo se boriti i izboriti za svoju institucionalnu, konstitutivnu i ustavnu ravnopravnost s ostala dva naroda“, poručio je Batinić.

Ključne riječi

Komentara 4

TE
tetejac33
16:12 14.05.2011.

Ako je to što Hrvata više politički nema u SB naplata nečijih grijeha, a ti Hrvat, onda se stidi osinja svoga.

CI
cinbenik
15:29 14.05.2011.

Malo kasnimo trebali smo protestovt kada je HDZe bio na vlasti on nam je to sve i zakuhao,a pogotovo se lose ponasao sa politikom u ratna vremena sve dodje na naplatu.

KI
kitikat
20:32 14.05.2011.

impozantno,nema sta

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?