Susret

Hrvatski predstavnici spremni razgovarati o reformi FBiH

bozo
VL FOTO
05.04.2012.
u 10:14

Razgovori u smislu racionalizacije i funkcionalnosti FBiH, uz istodobno jačanje hrvatske pozicije

Prvi zamjenik predsjedatelja Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić primio je jučer veleposlanicu Njemačke Ulrike Mariu Knotz.

Razgovarano je o aktualnim pitanjima u BiH. Kao najvažniju temu Ljubić je elaborirao proces kroz koji prolazi provedba presude u slučaju Sejdić i Finci protiv BiH. Izrazio je optimizam da je u skoro vrijeme moguće kroz razgovore i novi sastanak lidera šest političkih stranaka pronaći prihvatljivo rješenje koje će biti predloženo odgovarajućem parlamentarnom povjerenstvu, a koje će onda u proceduri biti i provedeno preko ustavnih promjena. Taj proces podrazumijeva, istaknuo je Ljubić, temeljnu provedbu odluke, koja bi zbilja otklonila diskriminacijske odredbe iz Ustava BiH i osigurala prava svima.

Na sastanku je bilo riječi i o stanju u FBiH. Ljubić je naglasio veliko nezadovoljstvo ne samo hrvatskoga naroda s postojećom vlašću u FBiH i potrebu da se ona rekonstruira. Istaknuo je da su hrvatski predstavnici spremni inicirati i sudjelovati u razgovorima o reformi odnosa u FBiH u smislu racionalizacije i funkcionalnosti ovoga entiteta, uz istodobno jačanje hrvatske pozicije do jednakopravnosti s druga dva naroda.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:48 05.04.2012.

Naravno za opće dobro, prvo ukinuti federaciju i Rs pa onda i sve kantone, ostaviti općine i državu. državu kao zajednicu tri ravnopravna naroda uzkonsenzus oko pariteta rotacije i proporcionalne zastupljenosti i u državi i općinam,. uz to izmijeniti niačinn raspodjele prihoda da općine od prikupljenih prihoda daju drzavi a ne obratno da se od drzave ako sta vrati općinama. a i dugoročno mirno sve i u najboljem interesu Hrvata, a i svih drugih naroda i građana. država svih nas

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?