Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

'Hrvatska i BiH ne mogu mijenjati granice bez Republike Srpske'

Predsjednik Republike Srpske podržao je zahtjev Hrvatske za gradnju pelješkog mosta
31. srpnja 2012. u 16:55 6 komentara 4 prikaza
'Banjaluka 21.05.2012 Milorad Dodik predsjednik RS intervju za Vecernji List Foto Dejan Moconja/VLM'
Foto: 'Dejan Moconja/VLM'

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Beogradu, nakon sastanka s patrijarhom Srpske pravoslavne Crkve Irinejom, podržao zahtjev Hrvatske za gradnju pelješkog mosta, ali i dodao da se o konstituiranju državnih granica BiH ne može odlučivati bez Republike Srpske.

Dodik smatra da Hrvatska s pravom želi riješiti problem granice pokraj Neuma te kako ima pravo spojiti teritorij, prenosi Tanjug.

– Racionalan je i jedan i drugi zahtjev Hrvatske, da se dva teritorija preko Pelješca spojem mostom i da se problem riješi prolaskom eksteritorijalnog koridora kroz Neum – izjavio je Dodik.

Dodik očekuje da se sva sporna pitanja, uključujući i dio granice na rijeci Uni, riješe na racionalan način i u skladu s međunarodnim standardima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • krtica:

    Sta RS ima traziti u neumu. neka se dodig pozabavi rjesavanjima zemuna, srijeme, ada, i drugih teritorija koji hrvatskoj pripadaju. neka se odrekne pokusaja rs i srbije izici na more. malo morgen.

  • sejtan:

    U svu sili nastoji da se nametne kao drzavnik kojeg bi se nesto pitalo ali mu bas i ne ide od ruke....cuj njega da se pita kad su granice BiH u pitanju....ma vecu budalastinu nemozes niti cuti niti procitati bilo gdje.

  • Anigo:

    Kakve veze RS ima sa granicom BiH i Hrvatske?! NIKAKVE - muči Milorade.!!!