ZAHTJEV

Hoffmann traži poništenje odluke o imenovanju Lukača

lukac
VL FOTO
24.11.2010.
u 08:15

Hoffmann navodi da je Lukač bio pomoćnik ministra MUP-a u Vladi Posavske županije od 1997. do 2000.

Imenovanje Dragana Lukača za ravnatelja FUP-a još uvijek izaziva polemike. Iako je Neovisni odbor za izbor i imenovanje ravnatelja ignorirao predstavku Svevlada Hoffmanna u kojoj se upozorava na činjenice zbog kojih Lukač ne može biti imenovan za ravnatelja FUP-a, priča nije završena.

Reakcija inspektorata

Hoffmann je prošlog tjedna Federalnom upravnom inspektoratu uputio zahtjev za izvršenje inspekcijskog pregleda i poduzimanje upravnih mjera vezanih uz izbor ravnatelja policije. On traži reakciju inspektorata te i dalje tvrdi da je prilikom prihvaćanja Lukačeve kandidature Neovisni odbor prekršio zakonsku odredbu koja ne dopušta izbor za ravnatelja kandidata koji je ranije bio postavljen na poziciju u izvršnoj vlasti od neke političke stranke. Hoffmann navodi da je Lukač bio pomoćnik ministra MUP-a u Vladi Posavske županije u razdoblju od 1997. do 2000. godine po prijedlogu HDZ-a. -Predlažem da u okviru svoje mjerodavnosti izvršite inspekcijski nadzor sukladno Zakonu o upravi u FBiH i donošenjem odgovarajućeg rješenja stavite izvan snage nezakonito provedeno predloženo imenovanje Dragana Lukača na mjesto ravnatelja FUP-a od Neovisnog odbora za izbor i imenovanje ravnatelja FUP-a, navodi Hoffmann u zahtjevu Federalnom upravnom inspektoratu. Također, predlaže da se izrekne i odgovarajuća novčana kazna Neovisnom odboru za izbor i imenovanje ravnatelja FUP-a. Prema zakonu, Federalni upravni inspektorat bi u roku od 10 dana trebao odgovoriti na ovaj zahtjev.

Tvrdnje odbačene

Lukač je u više navrata odbacio Hoffmannove tvrdnje ističući da nikada nije bio član ili kandidat bilo koje stranke za poziciju u izvršnoj vlasti. Najavio je kako će kao novi ravnatelj učiniti sve da od Federalnog MUP-a napravi bh. FBI. Za Lukača kao novog ravnatelja FUP-a glasovalo je šest od sedam članova ovog tijela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?