Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Hodžin brat zapalio jaslice!?

Gotovo istovjetan slučaj potpaljivanja zabilježen je prije 9 godina u Mostaru
01. prosinca 2011. u 10:10 11 komentara 315 prikaza
jaslice
Foto: VL FOTO

Samo zahvaljujući policajcu koji je rukama i nogama gasio vatru, jučer oko 1 sat podmetnuti požar nije uništio betlehemske jaslice usred Stoca. službeno nam je potvrđeno iz Policijske uprave Čapljina. Požrtvovni i savjesni policajac time je ugasio i nove međunacionalne napetosti u Hercegovini. Dok je pješice obilazio ulice, prethodno je uočio na cesti parkirano vozilo audi 80 (818-K-858) i trojicu koja su, sumnja se, potpalila tek od drveta i slame postavljene jaslice s figurama katoličkih svetinja.

Naime, u početku mu je bilo čudno što je vozilo ostavljeno nasred ceste pa je tražio da ga maknu. Kada se osvrnuo, imao je što vidjeti. Vatra se tek počela razbuktavati. Skočio je i nekako uspio ugasiti plamen koji je zahvatio slamu, a da je samo koju minutu kasnije stigao, bilo bi prekasno. Nakon toga se uhvatio za pojas i naredio trojki: Polazi za mnom!

‘Opijene’ je priveo, a o svemu je, kako se navodi, informiran i dežurni županijski tužitelj Predrag Tomić.

Radi se o Stočanima

Dodaju da su svoj dio posla odradili te da je sada sve na pravosuđu. Radi se o Stočanima Tariku Isakoviću (26), inače bratu predsjednika Islamske zajednice Stolac i imamu džamije u mjestu Pješivac, te vršnjaku Muameru Medaru i godinu starijem Anisu Hajdareviću.

Gotovo istovjetan slučaj potpaljivanja zabilježen je prije devet godina u Mostaru.

Isti slučaj u Mostaru

Kako je poznato, u noći na 17. prosinca 2002. trojica mladića iz naselja Zalika, Nermin Mehić, Samir Serdarević i Emir Džanko, dovezla su se autom i tradicionalne božićne jaslice ispred Kosače zapalili napalmom te potpuno uništila, što je izazvalo negodovanje. Za razliku od tog slučaja, jučer se nitko nije sjetio ni reagirati. Valjda će nekome pasti na pamet nagraditi odvažnog policajca.

 • Avatar error
  error:

  Pa nanu im spalim u dupe, šta im smetaju jaslice???Muslinanima da je netko negdje neki nišan spalio cio dan udarna vijest bi bila na muslimanskoj ftv, avazu,oslobodjenju, dnevnom listu te ostalim muslimanskim glasilima...odma bi bilo hravtski fašiati, nacionalisti, pripadnici hdz-a ... prikaži još! pod svaku cijenu žele narušiti dobrosusjedske odnose i izazvati incident...Ta govna što su zapalili jaslice treba svezati u iste jaslice i zapaliti ih ponovno,kako bi drugi muslimani vidjeli šta ih čeka u slučaju da se isto ponovi a ako se kojim slučajem ponovi treba ih zatvoriti u džamiju i spaliti sve do jednog!!!!

 • nvuci15:

  Dobro da znamo tko su!!!

 • Deleted user:

  I Bosna bi u EU sa svojim islamskim radikalizmom i paljenjem jaslica?