PROMJENE

Hodočasnici će odsada letjeti za Mostar, a ne Sarajevo i Dubrovnik

mostar
Stojan Lasić
18.09.2011.
u 11:37

Zrakoplov BH Airlinesa jučer je prvi put sletio u Mostar iz Pescare, čime je i službeno otvorena zračna linija između ova dva grada. Ovaj projekt ima veliko značenje i za Međugorje

Zrakoplov BH Airlinesa jučer je prvi put sletio u Mostar iz Pescare, čime je otvorena zračna linija između ova dva grada. Let je organizirao talijanski turoperator Ceranno tours i putnička agencija Fortuna travel iz Mostara, uz veliku potporu mostarskih vlasti te talijanske regije Abruzzo. Upravo su gosti iz regije Abruzzo bili prvi putnici koji su ovom zračnom linijom došli u Mostar. Izaslanstvo je predvodio viceguverner regije Abruzzo Alfredo Castiglione i šef ureda dr. Tiziano Petrucci. U ime talijanske Vlade u posjet je došao pokrajinski upravitelj dr. Vicenzo D’Antuono, zatim predsjednik Gospodarske komore Pescare Daniele Becci, predsjednik Gospodarske komore Chieti Silvio Di Lorenzo, inače i čelni čovjek tvrtke Honda za Italiju, i na koncu direktor regionalnog dnevnog lista Il Cnetro Sergio Baraldi. U Zračnoj luci ih je dočekao mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, kao i niz drugih dužnosnika.

“Sretni smo danas zbog otvaranja Mostara prema Europi i Europskoj uniji, a upravo se to učinilo otvaranjem zračne linije Mostar - Pescara. Također dugujemo veliku zahvalu viceguverneru Alfredu Castiglioneu koji je uložio sebe u ovaj projekt. Ovaj događaj daje dodatni impuls razvoju turizma u Mostaru i već sada mogu reći kako uskoro možemo očekivati otvaranje novih zračnih linija prema drugim gradovima u Europi”, kazao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić u dobrodošlici gostima pristiglim iz Italije. Također dodao je kako Mostar duguje veliku zahvalu i BH Airlinesu koji je pristao prevoziti putnike iz Pescare u Mostar.

Direktor mostarske Zračne luke Marin Raspudić nije krio zadovoljstvo otvaranjem nove zračne linije s Italijom.

“Već imamo dogovoreno devet letova i nadamo se da će taj broj u budućnosti biti znatno veći. Samo u petak smo imali u Zračnoj luci Mostar 580 putnika. Sletjela su nam tri Air basa s hodočasnicima za Međugorje i to je dobar pokazatelj kako bi i zračna linija s Pescarom mogla funkcionirati u budućnosti”, naglasio je Raspudić. Dodao je kako iduće godine očekuju oko 100 tisuća putnika u Zračnoj luci Mostar. U proteklih nekoliko dana mostarsku Zračnu luku su kontaktirali predstavnici BH Airlinesa te najavili kako planiraju intenzivirati suradnju sa Zračnom lukom Mostar.

“Iako naše poslovanje bilježi pozitivne trendove, naša obveza je pronaći strateškoga partnera koji će osigurati razvoj Zračne luke Mostar kroz investicije”, zaključio je direktor Raspudić. Šezdesetak gostiju koji su jučer doputovali iz Italije, domaćini su dočekali brojnim poklonima. Vidno iznenađeni Talijani rekli su nam kako još nigdje nisu dočekani na ovako srdačan način. Iznenađen je bio i veceguverner regije Abruzzo Alfredo Castiglione koji je u svojoj izjavi za medije naglasio kako ova zračna linija nije samo na relaciji Mostar - Pescara nego je ona ustvari linija na relaciji Abruzzo - Hercegovina. “Mnoga mala i srednja poduzeća iz naše regije već rade u Hercegovini i ova zračna linija će im zasigurno značajno olakšati posao. Godine 2012. planiramo dva leta tjedno, od ožujka do studenoga”, zaključio je viceguverner Castiglione.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?