Kiseljak

HKD Napredak raspisao natječaj za suvenir grada

Kiseljak
Ana Popović
22.05.2013.
u 10:33

Žele kroz afirmiranje umjetnika doći do originalnog suvenira

Prirodna mineralna voda i kiseljačke pogačice čiji je jedan od sastojaka također mineralna voda, bez sumnje su ono što većinu putnika namjernika, bilo da su samo prošli ili su boravili u Kiseljaku, podsjeća na ovo mjesto u središnjoj Bosni, samo 30-ak km udaljeno od glavnoga grada BiH Sarajeva. Mineralna voda se brzo popije, kiseljačke pogačice pojedu, te osim sjećanja na gastronomski užitak, Kiseljak nema prepoznatljivog suvenira koji bi posjetitelje trajno podsjećao na boravak u ovom mjestu. Jedan je to od razloga zbog kojih se kiseljačka podružnica HKD Napredak odlučila raspisati javni natječaj za izradu suvenira grada i općine Kiseljak.

Cilj natječaja

Natječaj je objavljen na službenoj stranici općine Kiseljak, a otvoren je do 10 lipnja. “Naš je cilj kroz afirmiranje umjetnika doći do originalnog suvenira Kiseljaka, suvenira koji bi simbolizirao sve ono što Kiseljak jest, a to je jedno prometno, kulturno i povijesno središte ovog dijela BiH. Želja nam je na ovaj način potaknuti i razvoj turizma koji je u Kiseljaku nakon rata zamro, usprkos turističkim potencijalima koje bez sumnje ima“, kaže Ivo Miro Jović, predsjednik HKD Napredak, podružnica Kiseljak.Uz sva obilježja koja treba sadržavati, a to je biti odraz tradicije, kulture, povijesne i materijalne baštine Kiseljaka, suvenir bi trebao biti izrađen od prirodnih materijala, odnosno ekološki prihvatljiv, točno definiranih dimenzija od pet do 30 cm. Sve ostalo potrebno za izradu suvenira prepušteno je autorima i njihovoj slobodi izražavanja. Tri najbolja prijedloga, po ocjeni povjerenstva za odabir suvenira grada i općine, bit će nagrađena novčano.

Nagrade za najbolje

Prva nagrada je u iznosu od 1500, druga 1000, a treća 500 KM. Prijave na Natječaj su anonimne, a svi zainteresirani za sudjelovanje do 10 lipnja mogu predati svoje prijedloge. “Pozivam umjetnike kao i sve one koji imaju smisla i kreativnosti da se uključe, odnosno sa svojim prijedlozima jave na natječaj. Nadamo se da će Kiseljak uskoro dobiti originalan suvenir čija će proizvodnja i prodaja biti početak vraćanja turizma u Kiseljak“, zaključuje Ivo Miro Jović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?