Dramatično

Hercegovac golim rukama udavio medvjeda u samoobrani

jadranka kosor i josip friščić
Foto: Željko Hladika
1/2
25.05.2013.
u 21:42

Blažo Grković je zadobio teške tjelesne ozljede, ali se nalazi izvan životne opasnosti

Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka u Bosni i Hercegovini golim je rukama zadavio medvjeda koji ga je napao dok je čuvao ovce. Grković je zadobio tjelesne ozljede, ali se nalazi izvan životne opasnosti.

Medvjed ga je napao jučer u popodnevnim satima dok je  čuvao ovce na livadi ispod planine Volujak. U teškoj borbi Grković je zadobio ozljede po cijelom tijelu, a medvjed mu je zario zube kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije povrijeđena.

Grković, koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči u kratkom razgovoru za Srnu, rekao je da se osjeća dobro i da je tek sada svjestan što se dogodilo, ali nije mogao precizirati koliko je trajala borba između njega i medvjeda.

Medvjed je utrčao u stado ovaca koje je Grković čuvao, zatim je krenuo prema Grkoviću koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sjekiru. Ovaj hrabri čovjek koji je u općini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti uhvatio se u koštac s medvjedom koji mu je izbio sjekiru iz ruku, ali ga je Blažo uspio savladati, ni sam ne znajući kako.

- U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila u medvjedovim rukama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao - kaže Blažo.

- Sva Blažova roba bila je krvava, a na njoj su se nalazili komadi mesa. Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti - kaže njegova supruga Mira i dodaje u šali da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji i od medvjeda.

Nakon što je rukama udavio medvjeda, Blažo je uspio pozvati pomoć. Gačani, nakon što su se uvjerili da je Blažo dobro u šali kažu da će svi medvjedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju sigurnost.

>>Vatrogasci umjesto mačke s drveta skidali 100 kg tešku medvjedicu

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?