DVA HDZ-A

Hercegbosanska županija novu vladu dobiva kroz desetak dana

covic ljubic
VL FOTO
21.06.2011.
u 09:46

Postoji više riješenja kada je u pitanju ova županija, a najbitnije je pokazati sklonost ka kompromisu

Nakon devet mjeseci od parlamentarnih izbora Vlada Hercegbosanske županije bi konačno trebala biti sastavljena. Naime, kako doznajemo od izvora bliskih HDZ-u 1990, za najviše desetak dana bi i ova županija trebala dobiti novu vladu. Iako pregovori oko sastavljanja vlade ove županije traju već mjesecima, tek su ovih dana pripremljene konkretne ponude koje su stavljene na papir i o kojima će se obje strane izjasniti kroz narednih nekoliko dana.

Više riješenja

Budući da je do sada kamen spoticaja u formiranju vlade ove županije bilo mjesto premijera, naš izvor tvrdi da i tu postoji više riješenja koja će se razmatrati. Problem je nastao u tome što aktualni premijer ove županije Nediljko Rimac (HDZ 1990) želi na tom mjestu ostati još četiri godine, dok je jedan od uvjeta HDZ-a BiH prilikom sastavljanja novih vlada da nitko od starih kadrova ne može ostati na tim mjestima. Međutim, naš izvor tvrdi kako postoji pripremljeno više rješenja među kojima i to da Rimac ne bude premijer ove županije, ali i ono da to mjesto nikako ne pripadne HDZ-u 1990. Ističe kako je sada sve na županijskim odborima ovih dviju stranaka koje bi kroz idućih sedam do deset dana trebale postići konačan dogovor i sastaviti novu Vladu. Nakon sastavljanja Vlade u Hercegbosanskoj županiji preostaje još samo sastaviti novu vladu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Uspješan dogovor

Valja posjetiti na to da su dva HDZ-a prošli tjedan uspješno okončali dogovore kada je u pitanju sastavljanje vlade u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Dogovor je postignut isključivo kompromisom koji su pokazale obje strane te je za očekivati da će se isti scenarij dogoditi i kada su u pitanju dvije preostale županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?