SVJEDOČANSTVO

Helezov savjetnik Hodžić me tukao u logoru u Bugojnu

goca
VL FOTO
05.07.2011.
u 09:55

- Ovo je sramotno. Da bi napredovao u službi, morao si ubijati Hrvate - kaže Gordan Jurić

- Kada sam čuo da je Hodžić izjavio da su se zarobljenici sklanjali u Gimnaziju Bugojno radi sigurnosti, moram reći suprotno. Gimnazija je bila najgori logor u Bugojnu. Tamo su se vršila svakodnevna premlaćivanja, tortura i ubojstva. Iz logora Gimnazija odveden je Mario Subašić koji je bio sa mnom u logoru u podrumu i Ivković čijeg se imena ne mogu sjetiti. U tim prostorijama koje su bile 2x3 metra nalazilo se više od 30 osoba. Tako svjedoči Gordan Jurić Goca koji je u logoru u Bugojnu proveo 3,5 mjeseca i potvrđuje da ga je i Besim Hodžić, aktualni savjetnik ministra branitelja Zukana Helaza, a ratni gospodar života i smrti kao zapovjednik logora - osobno tukao.

Što je stvarna istina za logor Gimnazija?

Stvarna istina je da je Gimnazija bila najveći logor gdje se bila potpuna katastrofa od neuvjeta življenja do stalnoga mučenja. Besim Hodžić je bio zapovjednik toga logora.

Zanimljivo je da sada govori da je taj logor bio odmaralište, a Vi ste osobno preživjeli teške torture!

Jesam, bio sam tamo tri i pol mjeseca u tome užasu. Ako je to odmaralište kako onda da su me četiri puta teško premlaćivali. Kada je pala Ljubljanska banka pri dolasku u ovaj logor dočekao me upravo taj Hodžić i osobno udarao.

Znači sadašnji pomoćnik ministra je osobno u tome sudjelovao?

Jeste. On i njegov zamjenik Nijaz Bevrnja.

Kakve ste vi torture doživljavali?

Mene su tukli u sportskoj dvorani i na hodniku u nekoliko navrata. Najviše su me tukli u dvorani s električnim kablovima i štapovima od bilijara.

A cijelo vrijeme Hodžić je bio zapovjednik!

Da, bio je zapovjednik i ništa se bez njegova znanja nije moglo događati, a to što govori naprosto je teška laž.

Što Vam govori činjenica da Hodžić sada dolazi na mjesto savjetnika u Ministarstvu branitelja?

To mi govori da je postalo mjerilo za napredovanje da si trebao sudjelovati u zlostavljanju i ubijanju Hrvata da bi napredovao u službi, dobio veći čin i funkciju. Nije mi jasno kako to naši dopuštaju, a s druge strane ministar Helez je bio profesor u toj gimnaziji. Ostao sam jednostavno bez teksta, to ne mogu normalno opisati.

Ključne riječi

Komentara 3

VR
vrisak
11:07 05.07.2011.

Kako se Hrvati uopce mogu pomiriti sa danasnjim Sarajevskim turcizmom ,,,Evropa gleda kako bivsi razbojnici zauzimaju mjesta u bosnjackoj vlad i to sve odobravaju.. Sto se prije ta tvorevina raspadne time bolje Bog i Hrvati,,

MO
mozel
15:45 05.07.2011.

Zar nemas kalasnjikov , da mu vratis zaduzbicu.Napuni ga olovom i rjesena stvar.

KR
krtica
03:19 06.07.2011.

Oprostiti, ali NE zaboraviti! Mirni razlaz najbolje rjesenje

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?