Pismo udruga

Helez ponižava stradalnike na sve moguće načine

Helez
26.01.2013.
u 11:30

Zapošljavanje Stanića za članove udruga neprihvatljivo je iz više razloga, a najviše jer nije sudionik Domovinskog rata

\"Za nas nelegitiman i nezakonit ministar za pitanja branitelja u nezakonitoj Vladi Federacije BiH Zukan Helez našao je novi način kako poniziti hrvatske stradalnike. Ovog puta meta su stradalnici s područja Kiseljaka, a način ponižavanja svojstven je samo ministru Helezu. Naime, Zukan Helez za koordinatora, savjetnika i kontrolora u svome ministarstvu odlučio je zaposliti Vladu Stanića iz Kiseljaka“.

Uvreda za branitelje

Ovako počinje otvoreno pismo kiseljačkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Zukanu Helezu, federalnom ministru za pitanja branitelja. Članovi kiseljačkih udruga tvrde da Stanić za posao koji je dobio od Heleza nema odgovarajuću stručnu spremu, a što je njima stradalnicima još važnije, ni moralne kvalitete. „Stanić od školske spreme ima tek diplomu trogodišnje trgovačke škole. No, ono što nas stradalnike puno više ponižava jest činjenica da Vlado Stanić nije sudionik Domovinskog rata. Rat je proveo izvan granica BiH, dakle dezerter je koji bi danas trebao odlučivati o pravima invalida Domovinskog rata. Stranačka pripadnost, odnosno podobnost, jedina je „kvaliteta“ koja „krasi“ Vladu Stanića. Za Zukana Heleza Stanić, u Kiseljaku poznat po nadimku Konzola, idealna je osoba za još jedno ponižavanje hrvatskih ratnih stradalnika, ovog puta s područja Kiseljaka. Do kada, pitamo se, mi članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Kiseljaka“, stoji u otvorenom pismu udruga ministru Helezu. Članovi udruga zapošljavanje Konzole u nelegalno i nezakonito Ministarstvo branitelja vide kao početak obračuna i s hrvatskim stradalnicima ove općine!

Konstantna poniženja

„U ratu smo opstali usprkos svemu, danas nas Zukan Helez želi uništiti na sve moguće načine, pa i uz pomoć stranački podobnih, nestručnih dezertera. Apeliramo na sve domaće i međunarodne dužnosnike da konačno stanu u kraj ponižavanjima koja hrvatski ratni stradalnici u BiH mjesecima pa i godinama trpe od nezakonitog ministra Zukana Heleza koje se okružio bivšim upraviteljima logora za Hrvate (primjer Besima Hodžića), ali i stranačkim i nestručnim koordinatorima poput Vlade Stanića Konzole, koji Domovinski rat nisu doživjeli i kao takvi ne mogu imati sluha za probleme stradalničke populacije. Ali  nam zato mogu oduzeti sva prava bez imalo grižnje savjesti. Odličan odabir suradnika  nezakoniti ministre Helezu!“, poručuju iz Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata HZ HB Kiseljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?