NOVI PLAN

Helez pokreće reviziju nad bivšim pripadnicima HVO-a u Hrvatskoj

Helez
18.12.2012.
u 15:54

Zukan Helez boravi u dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH predvođeno federalnim ministrom za pitanja branitelja i invalida obrambenooslobodilačkog rata Zukanom Helezom boravi u Republici Hrvatskoj u službenom radnom posjetu Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske. Danas, prvog dana boravka, ministar Helez se sastao s ministrom branitelja Republike Hrvatske Predragom Matićem, gdje je razgovarano o suradnji dvaju ministarstava, pitanjima primjene Zakona o provedbi  kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite i razmjeni podataka, te iskustvima o ispunjavanju uvjeta o pristupanju EU.

\"Imamo nekoliko otvorenih tema za razgovore. Razgovarali smo o reviziji. Prenijeli smo naša iskustava da bi i oni to pokušali, jer oni to još nisu ni pokušali uraditi. Zatim smo razgovarali o dobitnicima najvećih ratnih priznanja, prvenstveno trolista - hrvatskog odličja trolist. Došli smo do saznanja da se puno krivotvorilo u BiH. Dogovorili smo da usporedimo originalne popise iz Hrvatske i one koje mi imamo u BiH, time ćemo vidjeti tko jeste, a tko nije dobitnik ovog ratnog priznanja\", kazao je Agenciji Fena ministar Helez nakon sastanka s ministrom Matićem. 

\"Zatim, došli smo do spoznaje da mnogi koriste povoljnu mirovinui u Hrvatskoj i u BiH. Odnosno u Hrvatskoj koriste mirovinu, a u BiH povoljnu mirovinu, a to po zakonu ne može. Dovest ćemo do sravnjavanja podataka i riješiti ove probleme\", kazao je ministar Helez. 

Po njegovim riječima, bit će formirano i stalno zajedničko povjerenstvo za suradnju dvaju braniteljskih ministarstava. - Oformit ćemo dvije ekipe iz jednog i drugog ministarstva da naprave programe, odnosno kako su oni uradili i napravili zadruge gdje se veći broj razvojačenih branitelja zapošljava i time rješavaju problem nezaposlenosti razvojačenih branitelja. U Hrvatskoj je to jako dobro urađeno. Oni su nam objasnili kako to ide i formirat ćemo dvije ekipe koje će pripremiti program zapošljavanja i formiranja zadruga u BiH -kazao je ministar Helez.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
feuer
22:16 18.12.2012.

Da kao sto je oduzeo covjeku pravo a 100% covjek ispravan.Poslan je u mirovinu od tadasnje vlade.Najbolje je sad ovo.Covjek je bez marke od jula 2011.Niko mu nedaje nista zivi i prezivljava od familije.Predao je papire na sud a i to traje.Godinu i pol bez ikakvog primanja. Sramite se politicari,mozete tako stediti i puniti vase kase kada uzimate tudji kruh.Niko se nebrine niko nista nepoduzima A ja porucujem onima odgovornima za ovaj slucaj.Molite Boga da ovaj covjek zivi i prezivi vasu nepravdu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?