Presuda

Hecko dobio pet godina za dvostruki pokušaj ubojstva

hecko
Robert Soldo
17.02.2012.
u 11:09

Županijski sudac u Mostaru Hamo Kebo izrekao Hecku nepravomoćnu jedinstvenu kaznu od 5 godina zatvora za dvostruki pokušaj ubojstva

Dejan Buhovac zvani Hecko samo je kimnuo glavom kada mu je jučer županijski sudac u Mostaru Hamo Kebo izrekao nepravomoćnu jedinstvenu kaznu od 5 godina zatvora za dvostruki pokušaj ubojstva.

- Što se smiješ? - pitao ga je naknadno sudac Kebo obrazlažući presudu pa opomenuo: Hoćeš da te izbacim na hodnik, da se tamo smiješ! Na to mu je optuženi Buhovac odgovorio: Može! Pošteno suđenje! Više nije bilo dijaloga između njih dvojice, ali jeste monologa suca Kebe: Ovo vam je već peta osuda, a ranije ste u tri navrata posezali za oružjem. U jednom slučaju ste bili optuženi i za pokušaj ubojstva. Sada vam je izrečeno 3,5 godina za pokušaj ubojstva Ante Glibića, inače vlasnika kafića na Rondo, gdje se i dogodio oružani sukob koji je pukom srećom prošao s lakšim ozljedama, a dvije godine za pokušaj ubojstva zaštitara Ćorića koji je također mogao stradati, ali je vama zaštopao pištolj.

- I oni su pucali i ranili vas, ali ste vi prethodno najavili ovaj sukob riječima: Sve ću vas pobiti!, a potom donijeli pištolj iz Jasenice i prvi potegnuli. Istina je i da je vas prije toga u glavu udario Mana, ali ste vi potom izazvali sukob i tek odbacili pištolj kada je pristigla policija to zatražila- zaključio je sudac. Obrana je već najavila žalbu tvrdeći da je riječ o spornoj presudi jer smatraju da je zapravo optuženi Buhovac sporne noći, lanjskog svibnja pucao u samoobrani, Naime, odvjetnik Dragan Barbarić je cijelo vrijeme tvrdio da je Hecko pucao nakon što je vidio da Glibić vadi pištolj. Također je rekao da svjedoci optužbe nisu vjerodostojni jer je riječ uglavnom o rodbini ili bliskim prijateljima ranjenog Glibića.

Dao je i opasku na tužitelja Predraga Tomića za kojeg je rekao da nije radio svoj posao, jer je čitavo vrijeme pokušavao dokazati da Glibić nije kriv. Tužitelj je pak to opovrgnuo rekavši da svi dokazi ukazuju suprotno. Vrhovni sud FBiH trebao bi dati konačni odgovor na pitanje : Tko je kriv?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?