priopćenje

HDZ BiH uvažava europske vrijednosti i najoštrije osuđuje ratnohuškačku političku retoriku

04.05.2017.
u 11:13

Povodom posljednjih istupa tzv. Građanskog saveza (GS), HDZ BiH osuđuje ovakvu vrstu ratnohuškačke političke retorike koja izravno ugrožava opstojnost i budućnost BiH, njenih naroda i građana.

Pozivati i prizivati makedonski ili bilo koji scenarij u smislu rušenja ustavno pravnog poretka jedino može politika koja nema vlastiti program, stranka bez rezultata i podrške koja samim time nema ni odgovornost, kako prema građanima tako ni prema javnosti, a ni prema Bosni i Hercegovini.

Cilj ove stranke (GS) je upravo onaj za koji optužuju druge, a to je konstantno vraćanje na ratnu retoriku, te zapravo rasističko djelovanje usmjereno protiv svega što je hrvatsko u ovoj državi a i šire. Njihove prijetnje o „slanju sinova u rat“ i „gubitku svega što sada imaju“ su nešto čime bi se mogle pozabaviti institucije ove države.

HDZ BiH je demokratska stranka koja nikada neće dati podršku nasilju i vaninstitucionalnom djelovanju i ima apsolutnu odgovornost kao najveća i najjača stranka hrvatskog naroda, u okviru Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a), djelovati kroz svoj program i načela i za njih će se boriti sve do potpune uspostave ustavne i institucionalne jednakopravnosti hrvatskog naroda sa druga dva naroda, isključivo na legalan i legitiman način.

Prijedlozi koji su od strane HNS-a upućeni u parlamentarnu proceduru su u skladu sa ustavnim ustrojem BiH i predstavljaju model za provedbu odluka Ustavnog suda BiH.  Političkih predstavnici hrvatskog naroda imali su obvezu kroz demokratsku raspravu i proceduru uputiti prijedlog izmjena Izbornog zakona koje se smatraju prioritetnim i neophodnim za političku sigurnost i budućnost BiH.

Pozivamo sve političke predstavnike da se uključe u ovaj proces kako bi dali svoj doprinos izgradnji pravedne, politički stabilne i samoodržive BiH, priopćeno je iz HDZ- a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?