Doznajemo

HDZ BiH raspustio općinski odbor u Livnu

livno
VL FOTO
06.03.2012.
u 10:37

Dio stranačke organizacije HDZ-a u Livnu je i za “druge” partnere, kako bi se razriješila 17-mjesečna kriza

Predsjedništvo HDZ-a BiH raspustilo je općinski odbor ove stranke u Livnu zbog problema nastalih oko uspostave vlasti u Hercegbosanskoj županiji. Kako se doznaje, na posljednjoj sjednici predsjedništva HDZ-a donesena je odluka o raspuštanju livanjskog HDZ-a BiH zbog podjela koje su, pak, nastupile prigodom glasovanja na županijskom odboru stranke oko izbora pojedinih kandidata za ministarske pozicije kao i pogleda oko vladajuće koalicije.

Podjele

Iako je prihvaćeno načelo da se vlast uspostavi s HDZ-om 1990., dio stranačkih moćnika iz HDZ-a BiH još uvijek bi pokušalo zaobići određena kadrovska rješenja iz ‘mlađeg’ HDZ-a u županijskoj Vladi. Zbog nadglasavanja na županijskome odboru i podjela unutar HDZ-a BiH Livno došlo je do raspuštanja općinskog odbora. Sa sjednice Predsjedništva nije međutim objavljeno da je došlo do smjene općinskoga odbora stranke. Inače, osobne nesuglasice su i dovele do toga da sedamnaest mjeseci nakon održanih izbora u BiH, jedino HBŽ još uvijek nema utemeljenu novu županijsku Vladu kojoj na čelu treba biti Nediljko Rimac koji je, pak, u petak podnio ostavku i sudjelovao u donošenju odluke o tromjesečnom financiranju ove županije.

Teški razgovori

Valja reći kako su u međuvremenu obnovljeni i razgovori s drugim strankama iz političke platforme kako bi se dobila jedna ruka potrebna za dvotrećinsku većinu u županijskoj Skupštini za uspostavu nove Vlade. Ponajprije su se vodili razgovori s čelnikom tamošnjeg HSP-a Josipom Perićem, no iz izvora bliskih pregovorima, njegova “cijena” za potporu je previsoka. Ranije se pak razmatrala i mogućnost da ova stranka sudjeluje u takozvanoj koncentracijskoj Vladi koju bi činila dva HDZ-a, čime bi se ojačala pozicija Hrvata koji zbog međusobnih podjela neće moći samostalno imati potrebnu većinu za provedbu odluka u Skupštini.

Ključne riječi

Komentara 4

PK
Prijava_Korisnika
22:01 06.03.2012.

dok citam intervjue sa Covicem, obuzme me zaista neki ponos, sama cinjenica da je tip nas, je nesto velicanstveno Covjek je prezivio milijun montiranih politickih procesa, nije se dao slomiti, pravi partizan, taj se kratko povlaci, udara kad najmanje ocekujes,, i opet se povlaci ali cilj iz ociju nikad ne gubi skidam kapu pred ovom intelektualnom i karakternom \"nemani\"

DA
daniele
14:39 06.03.2012.

hehehe...kad ne mogu sa medusobno da se dogovore sta ces ocekivati od dogovora s drugima. Cudna je to sorta.

OB
-obrisani-
21:47 06.03.2012.

Bravo covicu, ne mogu indevidualni interesi livanjskih seljackih glavesina biti iznad interesa naroda Raspustiti, podmladiti, i ponovo na izbore za opcinski odbor 16 mjeseci ne mogu iznaci recenje, pa kojim tjelesnim organom su razmisljali 16 mjeseci da do rjesenja nisu stigli

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?